Felújított változatban mutatják be a Fehérlófiát Jankovics Marcelltől

JANKOVICS Marcell
Budapest, 2019. április 1. A közmédia életműdíjával kitüntetett Jankovics Marcell Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus budapesti otthonában 2019. április 1-jén. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Nyolcvan ország 4-12 éveseknek szóló mozi- és rövidfilmjeiből válogat a Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál, amely a vetítések mellett filmes workshopokkal, neves magyar színészekkel és a Rutkai Bori Banda koncertjével várja a családokat szombaton és vasárnap a Millenáris Parkban, a Nemzeti Táncszínházban.
Vágólapra másolva!

A Cinemira az egyetlen kifejezetten gyerekeknek szóló magyarországi filmfesztivál, melynek programjain a gyerekek filmeken keresztül ismerhetik meg a világ különböző kultúráit - közölték a szervezők. A Cinemira TEEN után induló Cinemira KIDS kétnapos gyerekfilmünnepen több mint nyolcvan országból száz gyerekfilm látható. Az óránként induló filmes programban korosztályokra bontva, 4-6, 7-9 és 10-12 éveseknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket vetítenek.

Itt debütál Jankovics Marcell kultikus rajzfilmje, a Fehérlófia 4k felbontású, digitálisan felújított változata.

A Panoráma programban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet, ilyen a többszörösen díjnyertes holland Csúnya Gyerekek Klubja, vagy az újrahasznosításról szóló olasz animációs mese, a Kikukázva. Emellett idén is megjelennek a hazai kedvencek, úgymint a Kuflik és a Városi legendák című animációs sorozatok egész estés filmváltozatai.


A Cinemira KIDS versenyfesztivál, amelyen a rangos szakemberekből álló zsűri Aranymókus-díjjal jutalmazza a legjobb alkotásokat, valamint az esemény elmaradhatatlan részeként a gyerekzsűri dönt a legjobb magyar gyerekfilm díjáról - emlékeztet a közlemény.