Így próbálták megakadályozni, hogy eljusson az emberekhez az Elk.rtuk

Vágólapra másolva!
Október 21-én mutatják be a 2006-os események alapján készült Elk*rtuk című politikai krimit. Ennek kapcsán Kálomista Gábor producert, a Thália Színház igazgatóját kérdezte a 888 a magyar mozikról, Gyurcsány Ferencről, és arról, hogy lehet-e Magyarországon ideológia nélkül filmet készíteni - írja a 888.
Vágólapra másolva!

Meg kell nézni a filmben szereplő színészek Facebook-oldalát, mert az ott folyó gyalázkodásból könnyű elképzelni, hogy mi ment a háttérben - mondta Kálomista Gábor.

Kálomista Gábor producer Fotó: Polyák Attila - Origo

Számtalan olyan helyzetbe futottunk bele, hogy helyszínt akartunk bérelni, már meg is állapodtunk, amikor kiderült, hogy ez a film nem biztos, hogy kompatibilis azzal az eszmeiséggel, amit mondjuk a főváros vagy egy bizonyos helyszín képvisel.

Rögtön meg is érkezett az elutasítás. De olyan is volt, hogy azt már egy szerződés aláírása után kaptuk meg. Ez a film rengeteg nehézséggel szembesült, arról nem is beszélve, hogy a koronavírus-járvány közepén forgattuk.

Bede-Fazekas Szabolcs és Gubás Gabi Forrás: Megafilm

Előfordult, hogy azt mondták, „pont akkor kezdődik el egy villamosfelújítás", vagy „átrendezik a teret", mindig volt valami ok. De volt olyan intézmény, amelyik konkrétan szóba sem állt velünk, hogy egyáltalán bemehessünk forgatni, amikor meghallották a film történetét. Holott ez egy történelmi film.

Október 21-én mutatják be a 2006-os események alapján készült Elk*rtuk című politikai krimit Forrás: Elk.rtuk

El tudom képzelni, hogy sokaknak fájni fog, de ez akkor is egy film, és ha nem történtek volna meg 2006-ban azok az események, akkor nem lett volna miről forgatni.

A teljes interjút ide kattintva a 888.hu oldalán olvashatják el.