Alec Baldwin Rust című filmjének forgatásán egy kellékfegyverrel véletlenül megölte Halyna Hutchins operatőrnőt, illetve súlyosan megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát. A Fox News összefoglalta, mi mindent érdemes tudni a színész áldozatairól. 

Halnya Hutchins

Halnya Hutchins egy Los Angeles-i operatőr, aki Ukrajnában született, majd a gyerekkorát egy egykori katonai bázison töltötte. Újságíróként diplomázott Ukrajnában, majd Nagy-Britanniában kezdett el dolgozni, elsősorban dokumentumfilmeken.

A Rust című film forgatási munkái előtt egy rendőrségi drámán, valamint egy horrorfilmen dolgozott. 2018-ban a 21st Century Fox DP Lab operatőre volt. Ismerősei és korábbi bejegyzései szerint nagyon izgatott volt, hogy alkotói szerepet kapott ebben a filmben.

 Joel Souza

Joel Souza rendező San Franciscóban él. 2019-ben már fogatott egy drámát, amelyben szintén Alec Baldwinnal dolgozott együtt. A színész akkor producerként működött közre a produkcióban. A rendezőnek felesége és két gyereke van.

Mivel a Rust forgatásán súlyosan megsérült, most Santa Fe kórházában ápolják. Állapotáról azonban hírzárlat van.

Joel Souza rendező súlyosan megsérült a Rust című film forgatásánForrás: NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto/Image Press Agency