Éles fegyverekkel lövöldöztek unalmukban a stábtagok az Alec Baldwin-film forgatási szünetében

BALDWIN, Alec Santa Fe, 2021. október 22.
Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A wes
Santa Fe, 2021. október 22. Alec Baldwin amerikai színész telefonál az új-mexikói Santa Fe közelében tartott filmforgatáson 2021. október 21-én, miután egy kellékfegyverrel agyonlőtte a vezetőoperatőrt, a rendezőt pedig megsebesítette. A westernfilmnek a színész főszereplője és producere volt. MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber
Vágólapra másolva!
Alec Baldwin egy ártalmatlannak hitt kellékfegyverrel ejtett halálos sebet a Rust című film forgatása közben Halyna Hutchins operatőrön. Egy amerikai online hírportál szerint a stábtagok éles lőszerekkel megtöltött fegyverekkel lövöldöztek sörösdobozokra a forgatási szünetben. Elképzelhető, hogy véletlenül az egyik ilyen fegyver került Alec Baldwin kezébe.
Vágólapra másolva!

Mint azt korábban az Origo is megírta, Alec Baldwin kellékfegyverrel véletlenül agyonlőtt egy operatőrt új filmje forgatásán, a rendezőt pedig súlyosan megsebesítette. A rendező, Joel Souza azóta távozhatott a kórházból. A színészt nagyon megviselte a tragikus baleset, később hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben azt is megírta, hogy felvette a kapcsolatot Halyna Hutchins operatőrnő családjával, a rendőrséggel pedig együttműködik a nyomozás során.

A Blikk Sharon Waxman, a The Wrap internetes lap alapítójának egyik interjújára hivatkozva azt írja, a stábtagok hibázhattak, amikor odaadták Baldwinnak az éles lőszerrel töltött fegyvert. Szerinte

sörösdobozokra lövöldöztek a szünetben, később az egyik, játék közben előkerült fegyvert adhatták át a színésznek.

"Van egy a játék, amit a stábtagok időnként űznek: kimennek a természetbe és sörösdobozokra lövöldöznek. Ez éles lőszerrel történik. Megtudtuk, hogy azon a reggelen is játszottak ilyet a Rust stábtagjai, amikor Halyna Hutchins meghalt" – mondta Sharon Waxman az interjúban.

A film producerei közleményben válaszoltak a Wrap információira. "A szereplők és a stáb biztonsága legfőbb prioritásunk. Bár nem tudtunk hivatalos panaszról a forgatáson használt fegyverek vagy kellékek biztonságával kapcsolatban, a forgatás leállítása alatt belső felülvizsgálatot végzünk. Továbbra is együttműködünk a Santa Fé-i hatóságokkal a nyomozás során, és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtunk a színészeknek és a stábnak ezekben a tragikus időkben" - írták.

A rendező, Joel Souza is megerősítette azokat a korábbi információkat, hogy a fegyvernek üresnek kellett volna lennie a forgatás során, ahol

három ember felelt a fegyverekért, amiket a fegyvermester, valamint a rendezőasszisztens is ellenőrzött, mielőtt a színész kezébe kerültek.

Egyes jogi szakértők szerint Baldwin gondatlansága miatt akár másfél év börtönt is kaphat, illetve polgári peres eljárás is indulhat ellene.