Időnként elő szoktak fordulni balesetek forgatásokon, de még sosem volt ilyesmi. Ennek egy az egymilliárdhoz volt az esélye - mondta Alec Baldwin a Rust című film új-mexikói forgatásán történt tragédiáról. A színész most először nyilatkozott nyilvánosan a sajtó előtt a történtekről, nyilvánvalóan fél, hogy börtönbe kerül, hiszen nem csak szereplője, hanem producere is a filmnek, vagyis az ő felelőssége minden, ami a forgatáson történik.

Egy az egymilliárdhoz az esélye egy olyan halálos balesetnek, mint ami a Rust című film új-mexikói forgatásán történ, mentegetőzött Alec Baldwin. Hozzátette, támogatja, hogy korlátozzák a valódi fegyverek használatát a filmek, illetve a sorozatok forgatása során. Kérdés, hogy ez miért csak a tragédia után jutott eszébe.

Barátjának tartotta az operatőrt, akit megölt

Baldwin beszélt arról is, hogy barátja volt Halyna Hutchins operatőr, akire egy biztonságosnak tartott kellékfegyverből leadta a halálos lövéseket filmje forgatásán. A barátom volt. Amikor megérkeztem Santa Fébe, hogy megkezdjük a forgatást, meghívtam vacsorára, Joellel a rendezővel- mondta Baldwin paparazziknak, akik őt és családját követték Vermontban.

Halyna Hutchins operatőr, akit Alec Baldwin egy éles fegyverrel lelőtt a Rust című film forgatásánForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Fred Hayes

Az amerikai színész egyben közölte, hogy a folyamatban lévő nyomozás miatt nem beszélhet az ügy részleteiről. "Türelmetlenül" várják a seriff irodájának beszámolóját a nyomozás eredményeiről.

Éles lőszer volt a fegyverben

A baleset a Rust című westernfilm forgatásán történt október 21-én az új-mexikói Bonanza Creek farmon. Erről korábban az Origo is beszámolt. Baldwin játssza a főszerepet a fimben.

Alec Baldwin a westernfilmnek főszereplője és producere voltForrás: MTI/AP/Santa Fe New Mexican/Jim Weber

A forgatás próbáján Baldwin fegyvere éles lőszerrel volt megtöltve, amikor leadta a halálos lövéseket Halyna Hutchins operatőrre és megsebesítette Joel Souza rendezőt. Egyelőre senki ellen sem emeltek vádat és azt sem tudni, miként került éles lőszer a kellékfegyverbe.

A TMZ bulvárlap honlapján tette közzé a felvételt Baldwin nyilatkozatával. Alec Baldwin és felesége, Hilaria felszólította a paparazzikat, hogy tartsák tiszteletben magánszférájukat és ne kövessék őket. Baldwin korábban egyébként bevetette a feleségét is, hogy szimpátia-szavazatokat nyerjenek. Mivel Alec Baldwin producerként is jegyezte a filmet, felelőssége megkerülhetetlen, akár másfél év börtönt is kaphat.