85 éves korában meghalt Dean Stockwell amerikai karakterszínész, aki többek között a Quantum Leap - Az időutazó, a Csillagközi romboló vagy a J. A. G. - Becsületbeli ügyek című sorozatokban szerepelt. 1989-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, a Keresztanyában nyújttt szerepéért.

Az 1936-ban Los Angelesben született Stockwell már 12 évesen olyan sikerfilmekben játszott, mint A zöld hajú fiú, vagy 1950-ben Errol Flynn mellett a Kim című dráma. Felnőttként is sikeres színész lett, többek között két alkalommal kapta meg a legjobb színésznek járó elismerést Cannes-ban: 1959-ben a Compulsion című film főszerepéért, majd 1962-ben az Utazás az éjszakába című drámában nyújtott alakításáért.

Karrierje során dolgozott együtt többek között Dennis Hopperrel, Bruce Dernnel, Rip Tornnal és az ellenkultúra más ikonikus alakjaival. Többször kitekintett a filmes világból, volt, hogy hippiként élt, az 1980-as években pedig elsősorban ingatlankereskedőként tevékenykedett. A mozivászonra 1984-ben tért vissza, David Lynch Dűne című filmjének egyik mellékszerepében, Wim Wenders Párizs, Texas című alkotásában és a Kék bársony című Lynch-thrillerben. A Keresztanya című filmben maffiafőnökként nyújtott alakításáért 1989-ben a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjra jelölték.
Dean Stockwell 2015-ben szélütést kapott, ezt követően visszavonult a színészkedéstől.