Eladó Pier Paolo Pasolini olasz író és rendező 40 négyzetméteres, első római otthona a Ponte Mammolo negyedben. Az első emeleti lakást, ahol édesanyjával élt, a legjobb ajánlatot tevő vevő vásárolhatja meg.

Az író Róma külvárosában került először kapcsolatba a főváros munkásnegyedeinek lakosságával, amely számos művének témája lett. Itt írta a Ragazzi di vita című regénye első fejezetét. A házzal kapcsolatban korábban felmerült, hogy a "Költészet házává" alakítják, de a terv meghiúsult, és így kulturális és történelmi értéke ellenére el fogják adni. A környéken számos egyesület indított petíciót, hogy megpróbálják megakadályozni az eladást, és inkább múzeumot csináljanak a neves költő és filmrendező egykori otthonából. A petíció szerint a költő halálának 2022-ben esedékes 100. évfordulója kiváló alkalom lehetne egy ilyen "kulturális és társadalmi projekt" elindítására.

Pier Paolo PasoliniForrás: AFP/Stf


Pasolini 1922. március 5-én született Bolognában. 1942-ben jelent meg első verseskötete, amelyet szülőföldje, Friuli tartomány dialektusában írt. 28 évesen költözött Rómába az édesanyjával együtt. Az 1960-as évektől forgatott filmeket, köztük a Mamma Romá-t Anna Magnani főszereplésével. Az Élet trilógiája címet kapta az 1970 és 1974 között forgatott három filmje, a Dekameron, a Canterbury mesék és Az ezeregyéjszaka virágai.
1975. november 2-án találták meg az 53 éves művész holttestét a Róma melletti Ostiában, egy futballpályán. A gyilkosság körülményeit máig nem sikerült teljesen tisztázni.