Már látható Monica Bellucci Anita Ekberg szerepében - videó

fara04851 Sixties Attore Anni Sessanta Fotografia Acteur Fontaine Italie Italien Italienne Italiens Italiennes SET Novecento Annees 1960 - Annees 60 - Annees soixante COUPLE Rome 20 20e 20eme XX XXe XXeme siecle Fontana Cinéma Tournage 20 20th XX XXth cen
Anita Ekberg és Marcello Mastroianni Az édes élet-ben
Vágólapra másolva!
Bemutatták az Anita Ekberg (1931-2015) svéd színésznőről szóló The Girl in the Fountain (A lány a szökőkútban) című filmet a torinói filmfesztiválon. Az Antongiulio Panizzi által rendezett film főszerepét Monica Bellucci alakítja.
Vágólapra másolva!

- mondta az 57 éves Bellucci az Il Messaggero című napilapnak adott interjújában. Hogy Ekberg szerepébe bújjon, számos vele készült interjút nézett meg és a szerep kedvéért szőkére festette a haját. "Anita Ekberg egy szabad, független nő volt, egészen más, mint az olasz nők ebben a korszakban. Férjet cserélt, az asztalon táncolt, olyan volt, mint egy orkán. De megfizetett ezért a forradalomért és szegényen halt meg" - mondta Bellucci.


Az olasz színésznő elmondta, ő maga nem él dívaként, és ezt a két lányának köszönheti. "Ők hoztak egyensúlyba, és lehoztak a földre. Az én szakmámban mindig fennáll annak a veszélye, hogy valaki elszálljon" - fogalmazott a Franciaországban élő művész.

A filmben láthatók Federico Fellini Az édes élet című filmjének klasszikus jelenetei, amikor Ekberg a Trevi-kútban táncol.

Az egykori Miss Svédország szépségével elvarázsolta a világot, karrierjét követően azonban megismerte a nélkülözést és a magányt.