Hatvanhét éves korában meghalt Martha De Laurentiis, a legendás producer Dino De Laurentiis özvegye, és olyan filmek producere, mint a Hannibal és A vörös sárkány – adta hírül a The Hollywood Reporter.

Martha De Laurentiis halálhírét vasárnap közölte az amerikai sajtóval lánya, Dina De Laurentiis.

Anyám meleg szívű, nagylelkű és optimista ember volt, az apám mindig csak úgy hivatkozott rá, mint a napfényre az életében – fogalmazott Dino és Martha De Laurentiis lánya.

Martha De Laurentiis 1954. július 10-én született az Ohio állambeli Piquában Martha Schumacher néven. 1972-ben Ohio tinédzser szépének választották, az egyetem elvégzése után (Ball State University) rövid ideig modellkedett, majd producerek asszisztenseként dolgozott.

1980-ban lépett be a Dino De Laurentiis Communications (DDLC) vállalathoz, első munkája a Milos Forman rendezte Ragtime volt. 10 évvel később kötött házasságot a legendás producerrel – aki mellett olyan filmek producere lett, mint a Piszkos alku, a FelejthetetlenA félelem országútján, a Hannibal és A vörös sárkány

Dino De Laurentiis 2010-ben bekövetkezett halála után ő lett a családi gyártócég De Laurentiis Co. vezetője, executive producerként felügyelte a Hannibal-tévészéria gyártását, ugyancsak executive producere volt a Sarkvidék-nek, utolsó filmje, a Stephen King regényéből készülő Firestarter az utómunkálatok fázisában van, 2022-ben érkezik a mozikba.