George Lucas pénzéből Scorsese-intézetet alapítanak

2020 National Board Of Review Gala GettyImageRank1 arts culture and entertainment celebrities bestof topix
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 08: Martin Scorsese attends the 2020 National Board Of Review Gala on January 08, 2020 in New York City. Dia Dipasupil/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Martin Scorsese Intézetet hoz létre az New York-i Egyetem George Lucas és Mellody Hobson adományából.
Vágólapra másolva!

Scorsese alma matere kedden jelentette be a Globális Filmművészeti Intézet létrehozását, amely az amerikai rendező nevét fogja viselni. Az intézetben helyet kap egy virtuális filmkészítő központ, a Martin Scorsese filmtanulmányok kar és a diákokat ösztöndíjjal fogják támogatni.

A Hobson/Lucas Családi Alapítvány, amelyet a Star Wars-filmek készítője és felesége, Mellody Hobson irányít, nagyösszegű adományával tette lehetővé az új filmintézet létrehozását.

Martin Scorsese Forrás: AFP/2020 Getty Images/Dia Dipasupil


"Ez egy páratlan és csodálatos megtiszteltetés számomra, és köszönöm kedves, öreg barátomnak, George Lucasnak, feleségének és alapítványuknak ezt a megtiszteltetést" - írta közleményében Scorsese.

Scorsesének hosszú történelme van az egyetem filmprogramjában.

Diákként itt készítette első rövidfilmjeit, itt szerezte mesterdiplomáját 1968-ban, majd oktatóként az alapképzésben részt vevő diákokat tanította filmkészítésre. 1992-ben az egyetem Tisch Művészeti Iskolája tiszteletbeli doktori címet adományozott neki. Scorsese jelenleg a művészeti iskola vezetőségének a tagja.