Közleményt adott ki a Megafilm, amely azt írja, hogy a 2021-es év a Megafilm életében – a pandémia ellenére – nagyon mozgalmas és termékeny időszak volt. A közleményből kiderül, hogy az Elk*rtuk lett 2021 legnézettebb legmegosztóbb magyar filmje.

A közlemény azt írja, hogy a Helmeczy Dorottya – Kálomista Gábor producerek által készített film, az Elk*rtuk több mint 130.000 nézővel lett az év legnézettebb magyar filmje.

Az óriási siker abból is látszik, hogy a világszínvonalú thriller médiamegjelenéseinek száma közel 5 ezer, ebbe beletartoznak a filmről szóló cikkek, tudósítások, reakciók az online és az offline média területén.

A közlemény kitér arra is, hogy pro és kontra a legtöbb indulatot, véleményt kiváltó film volt, amiről még azoknak is van markáns véleményük, akik nem látták.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a Google szerint a film kategóriában a magyarok az Elk*rtuk kifejezést gyakran keresték, a keresések között a második helyen végzett a Venom2 után.

Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlForrás: Megafilm

Érdekesség, hogy a legtöbb éjszakai forgatást tudhatja a stáb maga mögött, hiszen az 50 forgatási napból 30 éjszaka zajlott.

Más magyar filmek is sikeresek voltak

A közlemény azt is írja, hogy az El a kezekkel a Papámtól! című film lett a legjótékonyabb családi film, mivel a film egész stábja csatlakozott a Cipősdoboz Akcióhoz, és jótékonysági árverésre bocsájtották a film jelmezeit és relikviáit.

Az Ecc-pecc lett a legrövidebb idő alatt készült tévéfilm, a forgatás csupán 10 napig tartott.

A Béke lett a legtöbbször újrakezdett dokumentumfilm, mert a forgatást a járványhelyzet miatt többször kellett halasztani. A Kék róka lett a legszenvedélyesebb és a legromantikusabb tévéfilm, Az énekesnő lett a legkevesebb színes kockát tartalmazó tévéfilm, míg a Cellamesék lett 2021 legtöbb történetet feldolgozó minisorozata.

Jön a Liliom!

A 2022-es év a szerelem éve lesz a Megafilm életében, ugyanis elkezdődnek Molnár Ferenc legismertebb szerelmi történetének, a Liliomnak az előkészületi munkái - írja a közlemény.

Most nem romantikus komédiáról beszélgetünk, hanem a magyar Rómeó és Júliáról - árulta el Helmeczy Dorottya producer. Mindenki nagyon várja, hogy Molnár Ferenc művei megfilmesíthetők legyenek, úgyhogy mi nekivágunk, és elkezdjük fejleszteni a forgatókönyvet

- mondta Helmeczy Dorottya.