Online rendezik meg az idén a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválhoz kapcsolódó hagyományos filmvásárt - jelentették be a szervezők.

A Berlinale szóvivője közölte, hogy a koronavírus-járványra tekintettel a filmvásárt teljesen az internetre költöztetik.

 

Nagyon szorosan követjük a járvány alakulását, és továbbra is elsődleges szempont a vendégeink, a közönség és a személyzet biztonsága  

- hangsúlyozta a szóvivő. Azt is hozzátette azonban, hogy a közönséggel megrendezett filmfesztivál lehetőségéről az illetékes hatóságokkal egyeztetve döntenek majd, egyelőre jelenléti fesztiválra készülnek.

M. Night Shyamalan és  Bruce Willis a Hatodik érzék forgatásánForrás: AFP


Tavaly a pandémia miatt két részre osztották a Berlinalét: a hagyományos, év eleji időpontban csak a szakmai kísérőrendezvényeket tartották meg online formában, a szemlére beválogatott alkotásokat pedig egy ideiglenes streamingszolgáltatáson mutatták be a regisztrált filmes szakembereknek. A közönségnek nyáron tartottak vetítéseket.
Az idei fesztivált a tervek szerint február 10. és 20. között tartják meg a szükséges járványügyi szabályok betartásával.A szervezők már tavaly ősszel bejelentették hogy M. Night Shyamalan forgatókönyvíró, rendező és producer lesz a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál nemzetközi zsűrijének az elnöke.