A Netflix produkciói kapták a legtöbb jelölést az amerikai producercéh (PGA) fődíjára: a legjobb film kategória tíz jelöltje között a streamingóriás három alkotással szerepel.

A PGA csütörtökön tette közzé jelöltjeit. A Netflix a Ne nézz fel!, A kutya karmai között és a Tick, Tick...Boom! című filmjeivel vezeti a jelöltlistát a legjobb filmek mezőnyében.


A Warner Bros a Dűne és a Richard király című filmjeivel lett díjesélyes. Aaron Sorkin Az élet Ricardóéknál című életrajzi drámája, amely az Amazon Stúdióban készült, szintén a jelöltek között van, akárcsak a CODA című, Apple+ számára forgatott produkció, Kenneth Branagh Belfast című önéletrajzi ihletésű alkotása, Paul Thomas Anderson Licorice Pizza című romantikus drámája vagy Steven Spielberg West Side Story című musicalfilmje.


A díjmezőnyből ugyanakkor olyan fontos filmek hiányoznak, mint a Joel Coen rendezésében született Macbeth tragédiája, és a Daniel Craiggel forgatott utolsó Bond-film, a Nincs idő meghalni is kimaradt - hívta fel a figyelmet a Variety.com. A PGA tagjai március 8-ig szavazhatnak a televíziós és filmes kategóriák díjairól. Az Amerikai Producerek Céhének 33. díjátadóját március 19-én rendezik meg a Los Angeles-i Fairmont Century Plazában.