Valentin naphoz kapcsolódva mutatják be a Frici&Aranka című filmet: a Karinthy Frigyes és Böhm Aranka életét, a századforduló irodalmi milliőjét ábrázoló tévéfilm díszbemutatóját február 15-én este tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A film tervét Juhász Anna irodalmár, a produkció ötletgazdája 2020-ban kezdte el írni Vajda Anikóval közösen. Egy színházakat megsegítő filmes pályázat keretében, a Karinthy Színházzal közösen pályázva a Nemzeti Filmintézet adott támogatást az alkotáshoz, amely a Sanzonfilm Studio gyártásában készült el - olvasható az alkotók közleményében.
A film a szerelemről, a múlt századelő Budapestjének életéről, az irodalmi, kávéházi kultúráról szól. New York, Centrál és Hadik, ahol "ott volt Aranka, a királynő, és ott volt Karinthy, a főisten"

- áll a film ajánlójában. 

A film 2021 tavaszán forgott számos helyszínen - a ráckeresztúri Brauch-kastélyban, a New York Kávéházban, az újbudai Szent Margit Gimnáziumban és a Vasúttörténeti Parkban.  A film rendezője Tóth Tamás, operatőre Szecsanov Martin, látványtervezője Pallós Nelli, az irodalmi szakértő Fráter Zoltán irodalomtörténész volt.
A főbb szerepeket Szakács Hajnalka (Böhm Aranka), Bölkény Balázs (Karinthy Frigyes), Hajdu Tibor (Kosztolányi Dezső), Páder Petra (Harmos Ilona), Eke Angéla (Kondor Lívia), Balázs Andrea (Guthi Erzsébet), Erdélyi Timea (Klug Böske) és Tenki Dalma (Judik Etel) alakítja.
A filmet Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban vetítik, a díszbemutató után február 18-án és március 4-én este 18 órakor tűzik műsorra, közönségtalálkozóval együtt.
Vidékre és külföldre filmklubszerű vetítéssel, meghívásra mennek a film készítői. További információ a film közösségi oldalán a www.facebook.com/friciesarankafilm linken található meg.