Visszatér a magyar mozikba minden idők egyik legjobb filmje

Vágólapra másolva!
Február 17-től digitálisan felújítva visszatér a mozikba Michael Cimino 5 Oscar-díjjal elismert háborús drámája, az 1978-ban bemutatott A szarvasvadász, amely Robert De Niro és Christopher Walken megrázó erejű alakításával, és Zsigmond Vilmos zseniális operatőri munkájával a filmtörténet egyik legnagyobb hatású alkotása.
Vágólapra másolva!

Michael Cimino kultuszfilmmé vált alkotása a megjelenésének negyvenedik évfordulója alkalmából teljes körű digitális restauráláson esett át, amelynek köszönhetően minden korábbinál tisztábban követhetjük nyomon a háború megrázó képeit, Michael és Nick tragikus személyiségváltozásának állomásait, Zsigmond Vilmos világhírű operatőr lencséjén keresztül. Az 1978-ban bemutatott film középpontjában három pennsylvaniai gyári munkás áll, akik elhatározzák, hogy bevonulnak.

A szarvasvadász digitálisan felújított változata február 17-től látható a hazai art mozikban, eredeti nyelven, magyar felirattal. Budapesten a Puskin moziban vetítik, emellett országszerte számos helyszínen, a megyeszékhelyek többségén is látható lesz. A mozivetítéseknek hivatalos kísérőfilmje is lesz a forgalmazó Pannonia Entertainment és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem együttműködésének köszönhetően: Hermán Árpád Sajnálom című animációs rövidfilmje, amely egy férfi és szarvas találkozását mutatja be az erdőben, négy percbe sűrítve.