Isabelle Huppert Arany Medve-életműdíjat kapott

HUPPERT, Isabelle
Berlin, 2022. február 16. Lars Eidinger német színész Isabelle Huppert francia színésznő (az óriáskivetítőn) életműdíjának, az Arany Medve-díjnak az átadási ünnepségén a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. február 15-én. A filmes seregszemlét február 10. és 20. között rendezik. MTI/EPA/Clemens Bilan
Vágólapra másolva!
Isabelle Huppert francia színésznőt Arany Medve-életműdíjjal tüntették ki a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Vágólapra másolva!

A 68 éves színésznő Párizsból videokapcsolattal jelentkezett be a kedd esti ünnepségre, mivel pozitív lett a koronavírustesztje, és így nem tudott Berlinbe utazni.

A fesztiválon kedden Huppert új filmjét, az A propos de Joan című drámát vetítették a közönségnek.

A Laurent Lariviere rendezésében készült produkcióban Joan (Huppert) fellelkesülve egy régi emléken vidékre utazik fiával, Nathannal, ahol múltja romantikus kapcsolatait idézi fel.

Lars Eidinger német színész Isabelle Huppert francia színésznő (az óriáskivetítőn) életműdíjának, az Arany Medve-díjnak az átadási ünnepségén a 72. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2022. február 15-én. Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan


A díjátadón a film férfi főszereplője, Lars Eidinger köszöntötte a színésznőt. A díjat a rendező vette át Huppert nevében.

- indokolták az életműdíj odaítélését a Berlinale szervezői.

A fesztiválprogramban műsorra tűzték a színésznő néhány régebbi produkcióját, köztük a Francois Ozon rendezte 8 nő-t, amelyért Ezüst Medve-díjat kapott, és Paul Verhoeven Áldozat? című thrillerét, amelyért Oscar-díjra jelölték.


Huppert már 14 évesen színészetet tanult, majd a párizsi nemzeti színművészeti konzervatóriumban folytatta tanulmányait. Pályafutása alatt olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Jean-Luc Godard, Bertrand Tavernier, Claude Chabrol és az osztrák Michael Haneke.

Korábban Helen Mirren és Charlotte Rampling is elnyerte a filmmustra életműdíját.

A február 20-án záruló fesztivál Arany- és Ezüst Medve-díjait szerda este adják át.