Gérard Depardieu a háborúról: "Tegyétek le a fegyvereket és tárgyaljatok!"

Gerard Depardieu
2713735 10/07/2015 Gerard Depardieu in La Musica Deuxieme production at the Moscow Variety Theater. Ramil Sitdikov/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Gérard Depardieu francia színész, akit barátság fűz Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz, az AFP francia hírügynökségen keresztül azt üzente az Ukrajnában harcoló feleknek, hogy hagyják abba a háborúskodást és tárgyaljanak.
Vágólapra másolva!

- idézte kedden a hírügynökség Depardieu-t, aki telefonon hívta fel az AFP-t és tette meg nyilatkozatát.
Az Ukrajna ellen indított orosz támadás hatodik napján a színész először szólalt meg nyilvánosan az orosz-ukrán konfliktusról. Gérard Depardieu a francia állampolgársága mellett orosszal is rendelkezik, amelyet 2013 januárban kapott meg.

Gérard Depardieu Forrás: AFP/RIA Novosti/Ramil Sitdikov


A világhírű színész azt követően kapta meg az orosz útlevelet Vlagyimir Putyin orosz elnöktől, hogy bejelentette: Belgiumba költözik az akkori szocialista francia kormánynak a gazdagokra kiróni tervezett 75 százalékos adója miatt.

- mondta 2014-ben a Le Point című hetilapnak Depardieu az orosz állampolgársága felvétele kapcsán. Azóta nem győzte dicsérni Oroszországot a francia sajtóban, "nagy demokráciának" nevezve, Vlagyimir Putyint pedig II. János Pál pápához hasonlította. Most semlegesebbnek tűnő véleményt fogalmazott meg.

Gérard Depardieu egyébként az elmúlt hetekben adott nagyobb interjút a Le Figaróban, ahol őszintén beszélt arról, hogy nincs a legjobb állapotban.