Sophie Marceau, Catherine Deneuve és Gérard Depardieu új filmjeivel érkezik a Frankofón Filmnapok

filnapok,frankifon,ozon
Minden rendben ment
Vágólapra másolva!
Történelmi filmek, drámák, vígjátékok, családi film, thriller, krimi, zenés film és több dokumentumfilm: összesen 23 alkotás lesz látható március 17. és 27. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Toldi moziban, az Art+Cinemában és a Francia Intézetben a 12. Frankofón Filmnapok programjában.
Vágólapra másolva!

A filmnapokat hagyományosan a Frankofón Fesztivál keretében rendezi meg a budapesti Francia Intézet számos partner, többek között kilenc ország nagykövetsége részvételével - mondta el a rendezvénysorozat keddi budapesti sajtótájékoztatóján Pascale Andreani, Franciaország magyarországi nagykövete.

Altnéder Miklós, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) frankofón ügyekért felelős koordinátora emlékeztetett arra, hogy a tárcánál Magyar Levente miniszterhelyettes személyében külön miniszteri biztos felelős a frankofón ügyekért; az ő elődje pedig Novák Katalin köztársasági elnökjelölt volt.


A KKM az anyagi támogatás mellett idén is egy francia felirattal vetített magyar filmmel, az 1945-tel járul hozzá a filmnapokhoz - közölte.


Pierre Pedico, a Francia Intézet igazgatója hozzátette: a programban számos fesztiválgyőztes filmet vetítenek - többet premier előtt -, olyan sztárok szereplésével, mint Catherine Deneuve, Chiara Mastroianni, Gérard Depardieu, Sophie Marceau, Audrey Tautou, Charlotte Rampling, Xavier Dolan, Béatrice Dalle és a nemrég elhunyt Gaspard Ulliel. A 23 frankofón - francia, belga, kanadai, marokkói, svájci és tunéziai - film mindegyikét magyar felirattal láthatja a közönség.

- emelt ki néhány alkotást.


Március 18-án Horror Filmmaratont tartanak, másnap a Laurent Garnier: off the record című film vetítése után pedig electro party lesz a Toldi moziban.

A Frankofón Fesztivál és Filmnapok teljes programja a https://www.franciaintezet.hu honlapon érhető el.