Bankrablónak nézték és letartóztatták Ryan Cooglert, a Fekete Párduc című nagy sikerű film rendezőjét - írta a The Guardian online kiadása.

Coogler a Variety.com-nak megerősítette, hogy a januári incidens valóban megtörtént. A TMZ.com portál által megszerzett rendőrségi jelentés szerint Coogler - aki Atlantában forgatja a sikerfilm folytatását, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című alkotást - belépett a város egyik bankjába, és átadott a pénztárosnak egy cédulát, melyen ez állt: "Szeretnék felvenni 12 ezer dollárt (négymillió forintot) a számlámról. Kérem, a pénz számolását végezze máshol. Diszkréciót szeretnék". 
A jelentés szerint a tranzakció megijesztette az alkalmazottakat, akik kihívták a rendőrséget. Cooglert és a vele lévő két embert letartóztatták, majd később elengedték őket.

Ryan CooglerForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Rich Polk


"Ennek egyáltalán nem kellett volna megtörténnie. A Bank of America azonban együttműködő volt, elégedett vagyok azzal, ahogy megoldotta a problémát, így továbbléptünk" - nyilatkozott a Varietynek. 
A 2018-as Fekete Párduc című kasszasiker előtt Coogler rendezte 2015-ben a Rocky-történet Creed című spin-offját Michael B. Jordan és Sylvester Stallone főszereplésével. Rendezőként 2013-ban debütált A megálló-val, mely egy megtörtént gyilkosság történetét dolgozta fel, és amelynek szintén Michael B. Jordan volt a főszereplője.