A cannes-i filmfesztivál versenyprogramjával párhuzamosan futó Kritikusok Hete zsűrije új díjat alapított: French Touch Prize a francia tehetségeket ismeri majd el.

A Kritikusok Hete programban az első és második filmjüket rendező alkotók kapnak helyet munkáikkal, a French Touch Prize a Kritikusok Hete-program zsűrijének díja lesz. A díjat egy kreatív és kulturális ágazatot támogató francia szervezet szponzorálja - írta meg a Variety.com.
A program szervezői kiemelték, hogy a díjjal francia szellemet, kreativitást, álmokat és merészséget akarják elismerni. Bár a Kritikusok Hete nemzetközi filmes seregszemle, hagyományosan sok olyan filmet mutat be, amelyet feltörekvő francia rendezők rendeznek.

A Kritikusok Hete zsűrije a fődíjat, továbbá a Louis Roederer-díjat, a legjobb színésznek járó díjat és a legjobb rövidfilm Discovery-díját ítéli oda.A Kritikusok Hetét idén már az új művészeti igazgató, Ava Cahen francia filmkritikus vezeti, aki Charles Tessontól vette át a posztot. A 36 éves Cahen 2014-ban alapította a CLAP magazint, 2017-ben pedig a FrenchMania filmes honlapot. Televíziós és rádióműsora is volt, és számos filmes témájú könyvet írt.