Itt van az idei cannes-i versenyfilmek listája

David Cronenberg
Vágólapra másolva!
Négy Arany Pálma-díjas rendező, a japán Kore-eda Hirokazu (Broker), a belga Luc és Jean-Pierre Dardenne (Tori et Lokita), a svéd Ruben Ostlund (Triangle of Sadness) és a román Cristian Mungiu Erdélyben játszódó, R.M.N. című legújabb alkotása is meghívást kapott a 75. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjába - jelentette be Thierry Frémaux művészeti igazgató csütörtökön Párizsban.
Vágólapra másolva!

A több mint 2200 benevezett filmből 18 versenyezhet a fődíjért, de a válogatás még nem végleges. Versenyben van az amerikai David Cronenberg Crimes of the Future és Kirill Szerebrennyikov orosz rendező Csajkovszkij felesége című filmje is.

A fesztivál május 17-én Michel Hazanavicius francia rendező Z (mint Z) című zombikomédiájával nyílik meg, amelyet versenyen kívül mutatnak be.

A versenyprogramban három női rendező filmje szerepel: a francia Claire Denis Közép-Amerikában forgatott Stars et noon című krimije, a szintén francia Valéria Bruni Tedeschinek a színházi világról szóló Les Amandiers című alkotása, valamint Kelly Reichardt amerikai rendező Showing Up című filmje.

A díjátadó május 28-án lesz.