A Magyar Nemzeti Múzeumnál elkezdődött a Most vagy soha! 86 napig tartó forgatása április 20-án. Az 1848-ban játszódó kalandfilmben korhű díszletek közt, a történelemből ismert személyek életre keltésével és grandiózus látványvilág megteremtésével elevenednek meg március 15-e spontán alakuló, mégis elementáris erővel végbemenő eseményei. A valós történéseket, figurákat, fiktív karakterekkel és cselekményszálakkal ötvöző film főszerepeiben sok új fiatal tehetség mellett a hazai színjátszás számos népszerű művésze is látható lesz. A Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a rendező Lóth Balázs, a producerek: Csincsi Zoltán, Fülöp Péter, Kriskó László és Rákay Philip.

Az aprólékos, minden részletet, történelmi tényt feltáró kutató- és előkészületi munka után április 20-án elkezdődött az 1848-as forradalom dicsőséges napjának, március 15-ének történéseit feldolgozó izgalmas és látványos kalandfilm, a Most vagy soha! forgatása, amely a tervek szerint augusztus végig tart, változatos helyszíneken. A többezres statisztériát felvonultató produkció jeleneteit részben a budapesti Magyar Nemzeti Múzeumnál, az Andrássy úton, a budai várban, valamint Sopronban, Esztergomban és Komáromban rögzítik. A forgatás döntő, a XIX. század közepi Pest és Buda emblematikus helyszíneit, épületeit megjelenítő hányada a fóti NFI Stúdióban felépült életnagyságú díszletvárosban zajlik majd, ahol többek közt korhű, méretarányos formában kapott helyet a Pilvax kávéház, Landerer nyomdája, a Nemzeti Múzeum előtt elterülő sáros vásártér és az azt körülölelő utcák, sikátorok, illetve a várost kettészelő Duna és az akkoriban azon átívelő hajóhíd is.

Forrás: Most vagy soha!

A főszereplők kiválasztását hosszú casting előzte meg, amelynek során közel 200 szöveges szerepre keresték a színészeket.

A Most vagy soha! főhősei, a zabolázatlan, a fiatalságukat minden ízében és pillanatában megélő márciusi ifjak, akik maguk sem sejtik, hogy lázadásuk mekkora változást eredményez. A közéjük tartozó Jókai Mórt a filmben a kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja, Koltai-Nagy Balázs; Vasvári Pált a budapesti Nemzeti Színházban játszó Fehér Tibor; Irinyi Józsefet a Vígszínház ifjú tehetsége, Ertl Zsombor; Bulyovszky Gyulát a több hazai tévésorozatból is ismert Molnár Gusztáv; Vajda Jánost a Pécsi Nemzeti Színházban fellépő Reider Péter; Vidats Jánost a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház társulatát erősítő Hajdu Tibor, Degré Alajost a tehetségét a budapesti Nemzeti Színházban bizonyító Berettyán Sándor, Irányi Dánielt pedig az Örkény Színházban színpadra lépő Novkov Máté alakítja.

A csapat vezetőjét, Petőfi Sándort Berettyán Nándor, míg Szendrey Júliát a Színház-és Filmművészeti Egyetem végzőse, Mosolygó Sára játssza.

A filmbeli forradalmárok fő ellenlábasát, a császári titkosrendőrséghez tartozó Farkast Horváth Lajos Ottó; a magyarországi császári-királyi főhadparancsnokságot vezető Léderer Ignácot a Kossuth-díjas Lukács Sándor alakítja. Az események sűrűjébe keveredő pesti nyomdatulajdonost, Landerer Lajost Szerednyey Béla játssza, míg a szintén a tüntetők közé sodródó, Petőfi verseit is kiadó Emich Gusztávot Nagy Sándor személyesíti meg a kamerák előtt.

A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő Most vagy soha! forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írta, a film képi világáért Dobos Tamás operatőr felel, míg a rendezést a 2020-as év legsikeresebb magyar filmjét, a Pesti balhé-t vászonra vivő Lóth Balázs vállalta el. A produceri feladatokat pedig Csincsi Zoltán, Fülöp Péter, Kriskó László és Rákay Philip látja el.

A Most vagy soha! hazai mozipremierje 2024 tavaszán várható a Fórum Hungary forgalmazásában.