Star Wars- és Vissza a jövőbe-relikviákra is lehet licitálni

la guerre des etoiles Horizontal SQUARE FORMAT
la guerre des étoiles Star Wars 1977 réal : George Lucas carrie fisher Harrisson ford Mark Hamill Anthony Daniels Alec Guiness Kenny Baker collection christophel © lucas film / walt Disney (Photo by © lucas film / walt Disney / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)
Vágólapra másolva!
Star Wars- és Vissza a jövőbe-relikviákra is lehet licitálni egy júniusban Los Angelesben megrendezendő árverésen.
Vágólapra másolva!

A Propstore árverési ház összesen 1800 híres hollywoodi film relikviáit kínálja eladásra június 21. és 24. között, amelytől 9 millió dolláros (3,2 milliárd forintos) bevételt várnak.

Az aukció legizgalmasabb darabja egy X-szárnyú vadászgép modellje lesz, amelyet az első Star Wars-film különleges látványeffektusaihoz használtak 1977-ben.

A modell a becslések szerint 500 ezer-egymillió dollár (180-360 millió forint) közötti áron is elkelhet.
Chuck Costas, a Propstore alelnöke elmondta, hogy a modellt egy gyűjtő vásárolta meg húsz éve, és azóta nem volt kiállítva. Mint hozzátette: az árverés számos tételét gyűjtőktől szerezték be, de akadnak köztük olyanok is, amelyek egyenesen a filmstúdióktól érkeztek hozzájuk.


A Vissza a jövőbe című filmből ismerős DeLorean időutazó autó egy verziója, amit csak a film promóciójához használtak, 150-200 ezer dollárért (54-72 millió forintért) kelhet el. A film egy másik híres kelléke, Marty McFly légdeszkája pedig 80-120 ezer dollárt (28-43 millió forintot) is érhet egy gyűjtőnek az aukciósház szerint.

Az árverés egyik kedvence lehet a szakértő szerint a Szörnyecskék 2. című film egy ritka szörnyecske robotbabája, amelynek árát szintén 80-120 ezer dollárra becsülték.

Thor kalapácsát pedig, amit Chris Hemsworth forgatott a szuperhősfilmben, 100-150 ezer dollárért (36-54 millió forintért) viheti el egy rajongó.