Marylin Monroe-tól Brad Pittig – színésznők és színészek, akik szexmunkából szereztek pénzt, mielőtt híressé váltak volna. Magyarul: prostituáltak voltak. A lista viszonylag hosszú: van közöttük színésznőnek legfeljebb azért nevezhető nő, mert filmekben szerepel, és ott van a valaha élt egyik legnagyobb színész, egy kétségtelenül csodálatos művész, Al Pacino is.

Marilyn Monroe

Az 1950-es évek legismertebb amerikai színésznője, és talán minden idők legismertebb szexszimbóluma egyszer úgy fogalmazott:Hollywood egy túlzsúfolt bordélyház A Szőkék előnyben, A herceg és a táncosnő, a Van, aki forrón szereti és a Kallódó emberek Golden Globe- és David di Donatello-díjas sztárja jól tudta, miről beszél: a karrierjét aktfotókat is vállaló modellként kezdő színésznő az 1940-es évek végén, 20-as évei elején úgy igyekezett előrébb lendíteni karrierjét (és fizetni a számláit), hogy a szórakoztatóipar befolyásos emberei számára nyújtott "kellemes társaságot", alkalmanként 500 dollárért. Egyes pletykák szerint pornófilmben is szerepelt, de a pornóoldalakra feltöltött, állítólag 1948-ban készült filmben nem Monroe, hanem a színésznőre viszonylag hasonlító Playboy-modell, Arline Hunter szerepelt, valóban szemérmetlen pózokban. 

Marilyn Monroe, Tom Kelley 1949-es híres aktfotójánForrás: AFP

Raquel Welch

Az 1960-as évek Golden Globe-díjas szexszimbóluma, Raquel Welch (eredetileg: Jo Raquel Tejada) gimnazistaként szépségversenyeket nyert, érettségi után feleségül ment gimnáziumi szerelméhez (James Welch), akinek szült két gyereket, majd nem sokkal később elváltak.

Az akkor még modellként próbálkozó színésznő a hatvanas évek elején két gyerekével érkezett Dallasba, ahol néhány hónapig "bizonytalan életvitelt" folytatott, azaz nemcsak modellként és koktélpincérnőként próbálta eltartani családját és beindítani a karrierjét, hanem luxus-escortként tett látogatást a városba látogató gazdag üzletemberek hotelszobájában – bájait aztán 1979-ben, népszerűsége csúcsán a Playboyban minden férfi érdeklődő számára megmutatta.

Raquel Welch a Száz puska c. westernben (1969)Forrás: 20th Century Fox

Carmen Electra

A Baywatch-sorozat és a Horrorra akadva-filmek sztárja az 1990-es években, mielőtt Prince felfedezte volna, éjszakai bárokban táncolt – és vetkőzött. Erotikus táncos múltját a most 50 éves modell-színésznő soha nem is tagadta, olyannyira, hogy 2003 és 2005 között négy "oktató-szórakoztató" jellegű DVD-t jelentetett meg, Carmen Electra's Aerobic Striptease címmel, amelyekben ruhában ugyan, de az erotikus tánc "alapvető" elemeit mutatta be.

Carmen Electra a Horrorva akadva c. filmbenForrás: UIP-Duna Film

Electra az 1990-es és 2000-es években a Pussycat Dolls vezetőtáncosaként is dolgozott – 2005-ben a lányegyüttes egyik énekesnője, Kaya Jones azt állította, hogy az együttes valójában "prostitúciós kör" volt, a tagokat a menedzserek rendszeresen arra kényszerítették, hogy üzletembereket "szórakoztassanak". 

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!