Kína idei első fél éves mozis jegybevétele 17,18 milliárd jüan (1022 milliárd forint) volt, amelynek csaknem 85 százalékát a kínai filmekre váltott jegyekből származó bevétel tette ki.

A bevételi listát a koreai háború idején játszódó Csata a Csangdzsin-tónál II. című nagyszabású háborús mozi vezeti, amelyre 4,06 milliárd jüanért (233 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. A második és harmadik helyen a Cö ko sa sou pu taj leng csing (Túl menő, hogy öljön) című kínai akcióvígjáték és a Csi Csi: Pen hsziao haj (Szép látvány) című kínai dráma áll 2,63 milliárd (151 milliárd forinttal), illetve 1,38 milliárd jüannal (79 milliárd forinttal). Mindhárom filmet a tavasszal kezdték forgalmazni.

A Universal Pictures Jurassic World: Világuralom című filmje, amelyet június 10-től játszanak a kínai mozikban, eddig az idei év legjobban kereső külföldi filmje: június 30-ig 819 millió jüan (47 milliárd forint) volt a jegybevétele, amivel a lista ötödik helyét szerezte meg.


Az év első felében 22 új film, köztük 15 kínai és hét külföldi produkció érte el a 100 millió jüanos bevételt Kínában - közölte a China Film News a kínai mozis adatokra hivatkozva.