Perverz emberek, aljas rocksztárok és Stephen King rémálma

Vágólapra másolva!
Ahogy azt már megszoktuk, minden ígéretesnek tűnő Netflix-premierre jut legalább két borzalmas produkció, az HBO Max továbbra is takaréklángon ég játékfilmek tekintetében, a Disney Plus ellenben egy rendhagyónak tűnő horrort ígér a Marvel-univerzumában. Az előfizetőit szorgosan gyűjtő Amazon Prime ugyanakkor igencsak érthetetlen döntést hozott.
Vágólapra másolva!

Netflix

Harrigan úr telefonja (október 5.)

Egy magányos tinédzser alkalmi munkákat vállal, majd összebarátkozik egy idős úrral. Amikor azonban a férfi meghal, a fiú újra és újra üzeneteket küld a telefonjára, elmesélve a halott ember üzenetrögzítőjére mindazt ami foglalkoztatja vagy bántja. Egy nap az idős úr válaszol.

Hosszú évtizedeken keresztül kifejezetten riasztónak hatottak a Stephen King-adaptációk, hiszen egy jó feldolgozásra bőven jutott tíz minősíthetetlen, az utóbbi időszakban azonban az író már valószínűleg nem adja el a könyveinek filmre viteli jogait boldog-boldogtalannak és egyre nívósabb mozgóképes átiratokban térnek vissza a történetei.

A Harrigan úr telefonja is igencsak ígéretes, sűrű atmoszférájú misztikus thrillernek tűnik, a főszerepben ráadásul a manapság nagyjátékfilmben ritkán szereplő, valóban nagy színészt, Donald Sutherlandet láthatjuk.

Szerencse lánya (október 7.)

Ani FaNelli látszólag révbe ér: szerkesztői állást kapott a New York Times-nál, mesésen keres, néhány hét múlva pedig férjhez megy. Az idillt azonban megzavarja, amikor bekopogtat hozzá a múltja: tinédzserként ugyan is köze volt egy bűncselekményhez – és még mindig nem tisztázták a hatóságok egyértelműen, hogy annak idején áldozat vagy tettestárs volt-e. Jessica Knoll azonos című, 2015-ben kiadott regénye hatalmas bestseller volt, a Szerencse lánya azonban az előzetes alapján egy kissé álmos, régimódi thrillernek tűnik.

A főszereplőnőt a manapság ritkán foglalkoztatott Mila Kunis alakítja, aki szintén nem a tehetségével, hanem inkább a külső adottságaival vált sztárrá.

A Bridge Hollow-i átok (október 14.)

Egy kislány véletlenül elszabadít egy átkot egy álmos kisvárosban, aminek hatására a halloweeni dekorációk mind egy szálig megelevenednek és az emberekre támadnak. A természettudós, igencsak racionalista édesapja eleinte nem veszi komolyan a baljós előjeleket, de csakhamar rájön: félre kell dobnia a diplomáját és fel kell vennie a harcot a szörnyekkel.

Marlon Wayans elsősorban olyan kellemetlen vígjátékokból lehet ismerős, mint a Horrorra akadva 1-2, a Feketék fehéren vagy a Kiscsávó, a rendezői székben pedig Jeff Wadlow foglal helyet, akinek a nevéhez gyenge horrorfilmek (Cry_Wolf - Kiálts farkast!, Felelsz, vagy mersz) fűződnek, de ő rendezte a Kick-Ass csalódást keltő második részét is – azaz sok jóra nem számíthatunk.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!