Döbbenetesen végződött Alec Baldwin gyilkossági ügye

Horizontal
US actor Alec Baldwin attends DreamWorks Animation's "The Boss Baby: Family Business" premiere at SVA Theatre on June 22, 2021 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)
Vágólapra másolva!
Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben meghalt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt egy kellékfegyverrel Baldwin lőtte le véletlenül a filmforgatáson.
Vágólapra másolva!

"Bírósági jóváhagyás függvényében egyezségre jutottunk a Rust producerei, köztük Alec Baldwin és a Rust Movie Productions, LLC ellen indított, vétkes hanyagságból történt halálesettel kapcsolatos perünkben. A megegyezés részeként a keresetet visszavonjuk" - idézte a néhai operatőr férjének, Matthew Hutchinsnak a közleményét szerdán a deadline.com hollywoodi hírportál.

Az egyezség részeként Matthew Hutchins a Rust executive producere lesz.

A film forgatása az eredeti szereposztással januárban folytatódik.

Vagyis peren kívül megegyeztek a férjjel, aki gyakorlatilag -nyilvánvalóan rengeteg - pénzért eltekint Baldwin felelősségrevonásától.

Halyna Hutchins Forrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Fred Hayes

"Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipari közösség összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt" - fogalmazott Hutchins.

A megállapodást a Rust Movie Productions, LLC ügyvédje is üdvözölte, Baldwin ügyvédje, Luke Nikas pedig hozzátette: mindenki abban volt érdekelt, hogy olyan megállapodás szülessen, amely Halyna fiának a legjobb.

"Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához" - hangsúlyozta.