Alec Baldwin és a Rust című western producerei megegyeztek a film tavaly októberben meghalt operatőrének, Halyna Hutchinsnak a családjával. Az operatőrt egy kellékfegyverrel Baldwin lőtte le véletlenül a filmforgatáson.

"Bírósági jóváhagyás függvényében egyezségre jutottunk a Rust producerei, köztük Alec Baldwin és a Rust Movie Productions, LLC ellen indított, vétkes hanyagságból történt halálesettel kapcsolatos perünkben. A megegyezés részeként a keresetet visszavonjuk" - idézte a néhai operatőr férjének, Matthew Hutchinsnak a közleményét szerdán a deadline.com hollywoodi hírportál.
Az egyezség részeként Matthew Hutchins a Rust executive producere lesz. A film forgatása az eredeti szereposztással januárban folytatódik. Vagyis peren kívül megegyeztek a férjjel, aki gyakorlatilag  -nyilvánvalóan rengeteg - pénzért eltekint Baldwin felelősségrevonásától.

Halyna HutchinsForrás: Getty Images via AFP/2019 Getty Images/Fred Hayes

"Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipari közösség összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt" - fogalmazott Hutchins. 
A megállapodást a Rust Movie Productions, LLC ügyvédje is üdvözölte, Baldwin ügyvédje, Luke Nikas pedig hozzátette: mindenki abban volt érdekelt, hogy olyan megállapodás szülessen, amely Halyna fiának a legjobb. "Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához" - hangsúlyozta.