Több mint félszáz francia színésznő, köztük az Oscar-díjas Marion Cotillard és Juliette Binoche, hajuk levágásával vállaltak szolidaritást az iráni nőkkel. Az iráni tüntetőket támogató videót a közösségi médián hozták nyilvánosságra.

"A szabadságért" - mondta Binoche, miközben levágta egy tincsét, és a kamera felé mutatta. A HairForFreedom hashtaggel közölt Instagram-videó a "támogatjuk az iráni nőket" felirattal jelent meg. Ezek a nők, ezek a férfiak a támogatásunkat kérik. Bátorságuk és méltóságuk kötelez minket

- fogalmaztak a felvételhez tartozó bejegyzésben.


A videón feltűnik Isabelle Huppert, Charlotte Rampling, továbbá Charlotte Gainsbourg színésznő is, akit szintén lefilmeztek, amint édesanyja, Jane Birkin énekesnő fejéről levág egy hajtincset.
Iránban a fejkendője nem megfelelő viselése miatt őrizetbe vett fiatal kurd nő, Mahsza Amini halála után törtek ki tüntetések szeptember közepén. A fiatal nő ügyén túlmutatóan számos demonstráló már az iráni vezetés ellen tüntet. A megmozdulásokon kialakult összetűzések halálos áldozatainak száma már a negyvenet is meghaladhatja. Legalább 1500 embert őrizetbe vettek.
Londonban, Párizsban, Rómában és Madridban is szolidaritási demonstrációkkal támogatták az iráni tüntetőket.