Tíz évvel ezelőtt a legtöbb erotikus film szexmunkásokról szólt – összegyűjtöttük azokat a filmeket, amelyek 2012-ben bizarr témákkal vagy kemény szexjelenetekkel sokkolták a nézőket.

Black & White & Sex

Az ausztrál John Winter filmjében egy dokumentumfilmes (Matthew Holmes) faggat egy prostituáltat a "hivatásos szexről". Az Angie nevű utcalány nyolc különböző arca mutatkozik meg, nyolc különböző életkorú és etnikumú színésznő alakításában, és miközben nem csupán a szexmunka jellegéből fakadó témák kerülnek szóba (és nyílt színi bemutatásra, legalábbis, ami az önkielégítést illeti), hanem a férfi-nő (kliens-szolgáltató, sőt: rendező és színésznő, riporter és riportalany) erőviszonyok, a kiszolgáltatottság, az erkölcs, a kölcsönös előítéletek, de a pornográfia lélektorzító hatása, a boldogságkeresés vagy a szerelem is.

A kezelés

A szintén ausztrál Ben Lewin – megtörtént esetet feldolgozó – drámájában a gyermekbénulás miatt ágyhoz szögezett, vastüdővel életben tartott 38 éves kaliforniai költő, Mark O'Brien (John Hawkes) még halála előtt szertné megtapasztalni a testi intimitást és a szex örömeit, ezért úgy dönt, egy ún. pótpartner, Cheryl Cohen Greene (az alakításáért Oscar-díjra jelölt Helen Hunt) segítségét veszi igénybe.

A pótpartner vagy betanító partner (angolul: sexual surrogate) tipikus amerikai segédterapeuta: egy szexuálterapeutával együttműködő "szakember", aki főleg szexuális zavarban szenvedő emberek számára nyújt erotikus szolgáltatást, kifejezetten terápiás céllal – ennek megfelelően a filmben Helen Hunt rengeteget meztelenkedik, illetve merész ágyjelenetet is vállalt a csontsovány John Hawkes társaságában.

A kezelés (Helen Hunt és John Hawkes)Forrás: FOX SEARCHLIGHT PICTURES

Magic Mike

Steven Soderbergh dramedyje is a szexipar egyik részével foglalkozik: a Magic Mike a chippendale táncosok világába kalauzolja el a nézőt, ráadásul a Channing Tatum, Alex Pettyfer és Matthew McConaughey alakításával (és erotikus táncaival) fémjelzett film részben a magát ebben a világból a színészetbe érkező Tatum élményein alapul.

Lapozzon, cikkünk a következő oldalon folytatódik!