Film készül az amerikai rapper, Snoop Dogg életéről, melynek producere maga a zenész lesz - jelentette be helyi idő szerint szerdán a Universal Pictures.

A forgatókönyvet a korábban két Fekete párduc-film forgatókönyvéért felelős Joe Robert Cole írja, valamint a Veszély S elemek című film rendezője, Allen Hughes rendezi.

Sokáig vártam, hogy megcsináljam ezt a projektet, mivel a tökéletes rendezőt, tökéletes írót és a legnagyobb stúdiót szerettem volna bevonni, akik megértik az örökséget, amit a filmvásznon próbálok megjeleníteni és az örökséget, amelyet magam után szeretnék hagyni  

- nyilatkozta a zenész.

Snoop DoggForrás: AFP/Valerie Macon


A Universal korábban az N.W.A. rapegyüttes történetét forgatta le a 2015-ös Egyenesen Comptonból című filmben, és ez a stúdió készítette Eminem életrajzi filmjét is, a 8 mérföld-et 2002-ben. Cole szerint a stúdió "bebizonyította, hogy képes egy ilyen történetből valami különlegeset létrehozni"
Az 51 éves Snoop Dogg - polgári nevén Calvin Cordozar Broadus Jr. - Dr. Dre közreműködőjeként az 1990-es évek elején tört be nyugati parti rapszcénába, és több mint 35 millió albumot adott el világszerte három évtizedes karrierje során.