Salma Hayek, Angelina Jolie vagy Natalie Portman közös vonása, hogy olyan világhírű színésznők, akik kitartóan szurkolnak kedvenc focicsapatuknak. Sőt, Salma Hayek milliárdos férjének van egy francia focicsapata, ő pedig rendszeresen berohan a pályára egy-egy győztes meccs után.

Salma Hayek

Az 56 évesen is gyönyörű, Oscar-jelölt (Frida) mexikói születésű hollywoodi sztár rajong a futballért. Az idei, katari világbajnokság idején is kitartóan szurkol, de nem új hazája, az Egyesült Államok, hanem a mexikói válogatott csapatát buzdítja, legutóbb például az argentinok elleni (2-0-ás vereséggel zárult) csoportmérkőzés idején osztott meg közösségi oldalán szurkolói videót.

A francia üzletember, egyben a Stade Rennais tulajdonosa, François-Henri Pinault feleségeként pedig a hollywoodi sztár rendszeresen látogatja a francia elsőosztályú liga mérkőzéseit is. Sőt, a mexikói válogatott védője, Edson Alvarez tavaly úgy nyilatkozott, hogy Hayek megpróbálta átcsábítani az Ajaxtól férje csapatához.

Catherine Zeta-Jones

Az 53 éves Oscar- és BAFTA-díjas (Chicago) színésznő Wales-ben született, így nem csoda, ha az idei katari világbajnokságon is (reklámnyilatkozatai szerint) szülőhazája válogatottjának szurkol – szemben ugyancsak Oscar-díjas férjével, Michael Douglas-szal, aki az amerikai válogatottat támogatja. A sztárpár családi békéjét az idei világbajnokság biztosan nem veszélyeztette, miután a csoportkörben a két nemzeti válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással november 21-én. Meg el lehet képzelni, hogy Zeta-Jonest valójában mennyire érdekli a foci.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvői fotójaForrás: Daily Telegraph

Penélope Cruz

A 48 éves, madridi születésű Oscar- és BAFTA-díjas (Vicky Cristina Barcelona) sztár a Real Madrid szurkolója (férjével, a szintén spanyol, Oscar- és Golden Globe-díjas Javier Bardemmel együtt).

A katari vb-n nem meglepő módon a spanyol válogatottnak drukkol. 

Penelope Cruz és Francesco Totti egy 2018-as, Genovai jótékonysági focigála megnyitójánForrás: Twitter/AS Roma

Keira Knightley

A 37 éves, kétszeres Oscar-jelölt (Büszkeség és balítélet, Kódjátszma) angol színésznő húsz évvel ezelőtt játszotta el a focibabérokra törő drukkerlány szerepét a Csavard be, mint Beckham című vígjátékban, és hívta fel magára a hollywoodi producerek figyelmét. De már sokkal régebb óta, egészen gyerekkorától a West Ham szurkolója, rendszeresen látogatja kedvenc angol csapatának mérkőzéseit, de nem annyira elfogult szurkoló, hogy ne tudott volna egy műsorban szerepelni az Arsenal egykori sztárjával, a Barcelona csapatával BL-győztes Thierry Henry-val:

Natalie Portman

A 41 éves Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas (Fekete hattyú) izraeli származású amerikai filmszínésznő nem csak rajong a fociért, de olyan hírességekkel együtt, mint Serena Williams és Eva Longoria két évvel ezelőtt női labdarúgó-csapatot is alapított.

Natalie Portman az Angel City mezébenForrás: natalieportman.com

A részben Portman által grundolt Los Angelesi Angel City FC idén kezdte meg szereplését az észak-amerikai női labdarúgó-bajnokság első osztályában, ahol a 12 csapat között a nyolcadik helyen áll, így a bajnokság alapszakaszából nem sikerült bejutni a rájátszás négy legjobbja közé.