Gyönyörű színésznők, akik szeretik a focit, vagy legalábbis azt mondják

CSavard be, mint Beckham
Vágólapra másolva!
Salma Hayek, Angelina Jolie vagy Natalie Portman közös vonása, hogy olyan világhírű színésznők, akik kitartóan szurkolnak kedvenc focicsapatuknak. Sőt, Salma Hayek milliárdos férjének van egy francia focicsapata, ő pedig rendszeresen berohan a pályára egy-egy győztes meccs után.
Vágólapra másolva!

Salma Hayek

Az 56 évesen is gyönyörű, Oscar-jelölt (Frida) mexikói születésű hollywoodi sztár rajong a futballért. Az idei, katari világbajnokság idején is kitartóan szurkol, de nem új hazája, az Egyesült Államok, hanem a mexikói válogatott csapatát buzdítja, legutóbb például az argentinok elleni (2-0-ás vereséggel zárult) csoportmérkőzés idején osztott meg közösségi oldalán szurkolói videót.

A francia üzletember, egyben a Stade Rennais tulajdonosa, François-Henri Pinault feleségeként pedig a hollywoodi sztár rendszeresen látogatja a francia elsőosztályú liga mérkőzéseit is. Sőt, a mexikói válogatott védője, Edson Alvarez tavaly úgy nyilatkozott, hogy Hayek megpróbálta átcsábítani az Ajaxtól férje csapatához.

Catherine Zeta-Jones

Az 53 éves Oscar- és BAFTA-díjas (Chicago) színésznő Wales-ben született, így nem csoda, ha az idei katari világbajnokságon is (reklámnyilatkozatai szerint) szülőhazája válogatottjának szurkol – szemben ugyancsak Oscar-díjas férjével, Michael Douglas-szal, aki az amerikai válogatottat támogatja. A sztárpár családi békéjét az idei világbajnokság biztosan nem veszélyeztette, miután a csoportkörben a két nemzeti válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással november 21-én. Meg el lehet képzelni, hogy Zeta-Jonest valójában mennyire érdekli a foci.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas esküvői fotója Forrás: Daily Telegraph

Penélope Cruz

A 48 éves, madridi születésű Oscar- és BAFTA-díjas (Vicky Cristina Barcelona) sztár a Real Madrid szurkolója (férjével, a szintén spanyol, Oscar- és Golden Globe-díjas Javier Bardemmel együtt).

A katari vb-n nem meglepő módon a spanyol válogatottnak drukkol.

Penelope Cruz és Francesco Totti egy 2018-as, Genovai jótékonysági focigála megnyitóján Forrás: Twitter/AS Roma

Keira Knightley

A 37 éves, kétszeres Oscar-jelölt (Büszkeség és balítélet, Kódjátszma) angol színésznő húsz évvel ezelőtt játszotta el a focibabérokra törő drukkerlány szerepét a Csavard be, mint Beckham című vígjátékban, és hívta fel magára a hollywoodi producerek figyelmét. De már sokkal régebb óta, egészen gyerekkorától a West Ham szurkolója, rendszeresen látogatja kedvenc angol csapatának mérkőzéseit, de nem annyira elfogult szurkoló, hogy ne tudott volna egy műsorban szerepelni az Arsenal egykori sztárjával, a Barcelona csapatával BL-győztes Thierry Henry-val:

Natalie Portman

A 41 éves Oscar-, BAFTA- és Golden Globe-díjas (Fekete hattyú) izraeli származású amerikai filmszínésznő nem csak rajong a fociért, de olyan hírességekkel együtt, mint Serena Williams és Eva Longoria két évvel ezelőtt női labdarúgó-csapatot is alapított.

Natalie Portman az Angel City mezében Forrás: natalieportman.com

A részben Portman által grundolt Los Angelesi Angel City FC idén kezdte meg szereplését az észak-amerikai női labdarúgó-bajnokság első osztályában, ahol a 12 csapat között a nyolcadik helyen áll, így a bajnokság alapszakaszából nem sikerült bejutni a rájátszás négy legjobbja közé.