A magyar parlament két első női képviselője, Slachta Margit és Kéthly Anna pályáját bemutató dokumentumfilm gyártást 49,1 millió forinttal, míg a Piroch Gábor világhírű magyar kaszkadőr gyermekkorát felvillantó rövidfilm elkészítését 14,98 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Az NFI közleménye szerint Novák Tamás Hősnők című fikciós ismeretterjesztő filmje Slachta Margitnak és Kéthly Annának, a 20. század meghatározó magyar politikusainak életét és munkásságát mutatja be. A parlament két első női képviselője a két világháború közötti viharos politikai helyzetben, a német megszállás és a szovjet uralom idején is bátran kiálltak elveik mellett - hangsúlyozzák a közleményben.
Az Égig érő álmok című kisjátékfilm Piroch Gábor magyar kaszkadőr, kaszkadőrszakértő gyermekkorának egyik legérdekesebb történetét meséli el a kaszkadőr rendezésében.
Mint írják, Piroch Gábor a város legrosszabb gyerekéből a világ egyik legjobb kaszkadőre lett. Dolgozott egyebek mellett a Titanic, a Trója és a Z világháború című filmekben, valamint számtalan magyar és nemzetközi produkcióban.