Beteges szex, migránsokat üldöző szellemek és hülye macskák

Nanny
Vágólapra másolva!
Az Elemi ösztön rendezője, a holland Paul Verhoeven ismét a szexualitásról beszél a nagy nemzetközi felháborodást keltő új filmjében, az HBO Maxon debütáló Benedettá-ban. a Netflix pedig a huszadik század egyik legbotrányosabb regényét dolgozta fel. A karácsonyi szezonban a megszokott cukiskodó ünnepi produkciókon túl számos más alkotással is találkozhatunk: folytatják Daniel Craig nagy sikerű krimijét, a Tőrbe ejtve című filmet, új családi drámával jelentkezik a Házassági történet nagyszerű rendezője, de fesztiváldíjas horror is színeseti a kínálatot, de azt is végigkövethetjük, miként dönti romba Oslót egy óriásszörny. Összegyűjtöttük, hogy milyen filmeket lehet megnézni az ünnepi időszakban Magyarországon a streamingszolgáltatóknál.
Vágólapra másolva!

Netflix

Troll (december 1.)

A norvégiai Dovre-hegységben egy ezer éve csapdába esett gigantikus szörnyeteg váratlanul kiszabadul és Oslo felé veszi az irányt.

A Troll szemlátomást a Godzilla- és a King Kong-filmek hagyományait követi, az előzetes alapján a látványra nem is lesz panasz, azonban az is érezhető, hogy akárcsak megannyi hasonló produkcióban, a papírmasészerű emberi karakterek itt is háttérbe szorulnak majd a monstrum mellett. Roar Uthaug azonban kétségkívül tapasztalt rendező, aki a kalandfilm (Tomb Raider), a horror (Hideg préda) és a katasztrófafilm (A hullám) műfajában is kipróbálta magát; más kérdés, hogy egyikben sem sikerült még igazán maradandót alkotnia.

Lady Chatterley szeretője (december 2.)

Miután egy arisztokrata nő férje egy balesetben lebénul és elveszti a férfiasságát, a szexuálisan kielégületlen fiatalasszony egy vadőr szeretője lesz.

D. H. Lawrence 1928-as regénye a maga korában hatalmas botrányt kavart, Angliában a hatvanas évekig csupán cenzúrázva jelenhetett meg, hiszen az irodalomban még soha ábrázolták hasonlóképpen expliciten a szexualitást.

A Netflix feldolgozásában azonban az alábbi képsorok alapján éppen az hiányzik, amely az eredeti művet felforgatóvá tette, vadság helyett inkább egy unalmas és bátortalan Hallmark-film benyomását kelti.

Pinokkió (december 9,)

Idén Tom Hanks főszereplésével a Disney +-on már láthattunk egy Pinokkió-adaptációt Robert Zemeckis rendezésében, de nem csak őt, hanem Guillermo del Torot is megihlette a történet, utóbbi azonban élőszereplős változat helyett animációban gondolkodott. A film sok részlete gyönyörű,

sokan mindenesetre mesterműnek és az év egyik legjobb filmjének titulálták a produkciót.