Április 13-tól lesz látható a magyar mozikban Az első kettő című romantikus játékfilm Szövényi-Lux Balázs rendezésében.

Szövényi-Lux Balázs és szűk stábja független forrásból, minimális költségvetésből készítette el nagyjából két hét alatt a rendező első nagyjátékfilmjét - közölte a produkció forgalmazója.
Az amerikai lány, Sasha és a magyar fiú, Boldizsár nem akar mást, csak összeházasodni, azonban útjukat állja egy bürokratikus akadály. Ez életük legnehezebb kérdése elé állítja a fiatalokat - ismerteti a történetet a közlemény. A nemzetközi casting ügynökségek bevonásával keresett női főszereplőt végül 400 lány meghallgatása után a Londonból érkező Hannah Saxby alakítja, aki az elmúlt években Angliában többek között a Gentleman Jack, vagy a Mallory Towers sorozatokban szerepelt. Boldizsárt, a magyar főszereplőt Bergendi Barnabás, a Pécsi Nemzeti Színház művésze alakítja. Mellettük feltűnik a filmben Nyakó Júlia, Drahota Andrea és Schmidt Sára is.


A többségében angol nyelven, magyar felirattal készült film forgatókönyvét a rendező, Szövényi-Lux Balázs írta, de a történet a végső formáját Farkas Ádám és Danszki Fruzsina dramaturgok segítségével nyerte el. A színes és fekete-fehér jeleneteket is tartalmazó film operatőre Vass Gergely volt, a producer Farkas Ádám, Felszeghy Ádám, Mártonffy Zoltán, Nagy László és Szövényi-Lux Balázs, a vágó Kovács Dávid és Szövényi-Lux Balázs, a látványtervező pedig Bobor Ágnes és Barta Borbála.