Rómában forgat Anthony Hopkins és A függetlenség napja rendezője

Anthony Hopkins
Anthony Hopkins: Ő szintén egy filmforgatás miatt járt a fővárosban, és bár nem tudta pontosan megfogalmazni, mi fogta meg ennyire, egy interjúban nagyon meghatóan nyilatkozott hazánkról. Azt mondta, az egész atmoszféra fogva tartja, végig úgy érezte, mintha már járt volna itt korábban, és az esős időjárás ellenére éjszakai sétát tett a Lánchídon.
Vágólapra másolva!
Elkezdődött a Gladiátor című Oscar-díjas film világát idéző Those About to Die című tévésorozat forgatása, amelynek egyik rendezője Roland Emmerich - számolt be róla kedden a Variety.com.
Vágólapra másolva!

A sorozatban, amelynek felvételei a római Cinecittá filmstúdióban folynak, Anthony Hopkins alakítja Vespasianus császárt. A Vespasianus trónjára pályázó Marsust Rupert Penry-Jones játssza, Berenice szerepét Liraz Charhi, de a Trónok harcá-ból ismerős Iwan Rheon is a szereplők között van, akárcsak David Wurawa, Tom Hughes, Sara Martins, Jojo Macari, Gabriella Pession, Dimitri Leonidas és Moe Hashim.

A Those About to Die forgatókönyve Daniel Mannix könyvéből készült.

Anthony Hopkins Fotó: Getty Images

A történet a gladiátorviadalok "bonyolult és korrupt" világában játszódik.

A szériát Roland Emmerich (A függetlenség napja, Holnapután, 2012) és német kollégája, Marco Kreuzpaintner rendezi.

Emmerich az executive producerek között is szerepel többek között a forgatókönyvíró Robert Rodat társaságában. A szériát a High End Productions és az AGC International finanszírozza. Az európai forgalmazási jogok felett a High End rendelkezik, a világ többi piacára pedig az AGC adhatja majd el a produkciót.