Az amerikai hadsereg felfüggesztette toborzókampányát Jonathan Majors miatt

95th Annual Academy Awards - Arrivals - RED CARPET film award celebrity Horizontal
US actor Jonathan Majors attends the 95th Annual Academy Awards at the Dolby Theatre in Hollywood, California on March 12, 2023. (Photo by Frederic J. Brown / AFP)
Vágólapra másolva!
Az amerikai hadsereg részben leállította új toborzókampányát, miután meghatározó reklámhangját, Jonathan Majors színészt erőszakos cselekmények vádjával a hétvégén őrizetbe vették.
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg vállalati marketingirodájának közleménye szerint a fegyveres erőknél is értesültek Majors őrizetbe vételéről, és a vádban megfogalmazott "feltételezések mély aggodalomra adnak okot". A közleményben megjegyzik, hogy noha Jonathan Majors mindaddig ártatlannak tekintendő, amíg bűnösnek nem ítélik, a vizsgálat idejére az érintett hirdetéseket visszavonják.

Jonathan Majors főszereplője volt több akciófilmnek, ezért az amerikai hadsereg vezetői azt remélték, a filmsztár segíthet a toborzókampányt sikerre vinni.

A színészt szombaton New Yorkban vették őrizetbe fojtogatás, bántalmazás és zaklatás gyanújával.

Jonathan Majors Forrás: AFP/Frederic J. Brown


Az amerikai hadsereg évek óta létszámhiánnyal küzd, komoly problémát okoz, hogy megfelelő számú fiatalt találjon katonai szolgálatra. Tavaly a kitűzött céltól, a 60 ezer újonc szerződtetésétől mintegy 25 százalékkal, azaz 15 ezer fővel maradtak el.

Az Egyesült Államok hadseregért felelős államtitkára, Christine Wormuth korábban 2023-ra azt tűzte ki célként, hogy 65 ezer újoncot vesznek fel.

Az új reklámok ezt segítették volna azzal, hogy új és kreatív módon próbálják felkelteni a fiatalok érdeklődését a katonai szolgálat iránt, hogy a hadsereg létszáma elérje az ország védelmére elengedőnek tartott állományi szintet.