Megkezdte nemzetközi hódító útját a Hadik

Hadik
Vágólapra másolva!
Számos külföldi vevőnek értékesítette a Nemzeti Filmintézet nemzetközi részlege az idei Berlinale keretein belül megtartott filmvásáron, a European Film Marketen a Hadik című új magyar kalandfilm forgalmazási jogait.
Vágólapra másolva!

A történelem legnagyobb huszárcsínyét látványosan, csatákkal, ostrommal, kardpárbajokkal fűszerezve elmesélő film első határon túli mozipremierjét már meg is tartották. Romániában március 17-től lehet rá beülni az ottani filmszínházakban. A német ajkú közönség sem marad le Berlin elfoglalásáról köszönhetően annak, hogy Németország, Ausztria és Svájc is megvásárolta már a film vetítési jogait. A porosz-osztrák háború közepébe csöppenő huszárok történetét német nyelvterületen szinkronosan élvezhetik majd a nézők, akárcsak Olaszországban, ahol szintén bemutatják hamarosan Szikora János rendezését.

Olaszul beszélő változatban Vatikánban, San Marinoban, valamint Máltán, illetve Monacóban is a közönség elé kerül a Hadik.

A közelmúltban Bulgáriával szintén megszületett a forgalmazási megállapodás, így várhatóan náluk ugyancsak premiert kap nemsokára a magyar huszárkaland. Mindezek mellett a csehországi, szlovákiai, valamint a dél-amerikai bemutatókról is zajlanak a tárgyalások.

A Hadik március 9-től látható a mozikban.