Élőben közvetíti a Magyar Mozgókép Fesztivál díjátadóit az M5

CSÁKY Attila ÁLTALÁNOS KULCSSZÓ beszél felirat fogadás SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Veszprém, 2023. június 7. Csáky Attila fesztiváligazgató beszédet mond a Magyar Mozgókép Fesztivál megnyitója előtti fogadáson Veszprémben 2023. június 7-én. A június 7. és 10. között megrendezésre kerülő fesztivál A nemzet aranyai című film gálavetítésével vette kezdetét. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Igazi vörösszőnyeges gálaesten láthatják a magyar filmes világ legjelentősebb szereplőit az M5-ön. A kulturális csatorna élőben közvetíti a Magyar Mozgókép Fesztivál két kiemelt rendezvényét. Pénteken az életműdíj-átadásáról számolnak be Balatonfüredről, szombaton a veszprémi Magyar Mozgókép Díj gálájáról tudósít Morvai Noémi műsorvezető és Dudás Viktor filmszakértő, a záróeseményen átadják a közmédia által újonnan alapított Huszárik Zoltán-díjat.
Vágólapra másolva!

Péntek este a 2023-as Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjátadó gálaestjének teljes műsorprogramját élőben sugározza az M5 kulturális csatorna.

Az Ez itt a kérdés tematikus helyszíni különkiadással jelentkezik, a műsorban egyebek mellett a magyar filmek sikereiről és a hazai filmgyártás jövőjéről beszélget Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Csáky Attila filmproducer, fesztiváligazgató, Koltai Lajos operatőr és Can Togay János filmrendező, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa művészeti és kreatív főtanácsadója.

Az M5 nézői szombaton elsőkézből értesülhetnek az idei Magyar Mozgókép Fesztivál díjazottjainak névsoráról és a filmdíjak nyerteseiről. A szombati vörösszőnyeges gálaest házigazdái, a Librettó műsorvezetője, Morvai Noémi és Dudás Viktor filmszakértő a magyar filmes világ legjelentősebb szereplőit szólaltatják meg.

Először adják át a gálán a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt., valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által alapított

Huszárik Zoltán-díjat.

Az elismerést az az alkotó kapja, aki az adott évben kimagasló teljesítményével jelentős hatást gyakorolt a hazai filmművészetre. Legjobb tévésorozat kategóriában az M5 saját gyártású történelmi drámája, az Elveszett idők is versenybe száll.

Az életműdíjjal elismert művészekről hétfőtől péntekig minden este látható egy portrébeszélgetés, majd azt követően a díjazottakhoz kapcsolódó játékfilm.