Natalie Portman még életében nem bukott ekkorát

Jane Got a Gun
Vágólapra másolva!
Natalie Portman karrierje legnagyobb bukását szenvedte el a hétvégén. A Jane Got a Gun című western pechszériája a mozibemutatóval is folytatódott, a film vetítései kongtak az ürességtől. Az amerikaiakat vadnyugati lövöldözés mellett tengeri kalanddal és ócska paródiával sem lehetett lázba hozni, a friss bemutatók közül egyedül a Kung Fu Panda 3 készítőinek volt oka örömre.
Vágólapra másolva!

Katasztrofálisan teljesített az amerikai mozikban a vadnyugatra kiköltözött Natalie Portman. Karrierje legrosszabb széleskörű premierén van túl, a Jane Got a Gun mindössze 803 ezer dollárt gyűjtött össze 1210 moziból. Huszonkét éve majdnem ugyanennyi tengerentúli moziban kezdték vetíteni a Leon, a profi-t, amely az első három napján 5,3 milliót szedett össze.

Natalie Portman a Jane Got a Gun című filmben Forrás: The Weinstein Company

A bukás irtózatos nagyságát talán a Fekete hattyú nyitásával tudjuk a legjobban szemléltetni, Portman balettos filmjét mindössze 18 moziban mutatták be az első hétvégén, de így is 1,4 millió dollár értékben vásárolták rá jegyet. Konghattak az ürességtől a Jane Got a Gun vetítései.

A forgalmazó nem hitt a filmben, minimális reklámmal ágyazott meg neki. Akinek ismerősnek csengett a western címe, az is nagy valószínűséggel a problémákkal terhelt gyártásról olvasott történeteket. Lynne Ramsay, az eredetileg leszerződtetett rendező a forgatás kezdetén otthagyta a westernt, illetve a filmhez kapcsolt férfi színészek névsora is sűrűn változott. Michael Fassbender, Bradley Cooper, Jude Law kiesett, végül Ewan McGregorral és Joel Edgertonnal készült el a Jane Got a Gun.

A hétvégi bemutatók közül egyedül a Kung Fu Panda 3 szereplését lehet sikeresnek nevezni. A rajzfilm az első helyen nyitott 41 millióval, mindössze a Pofázunk és végünk produkált ennél magasabb kezdőbevételt januárban. A filmnek nagy reklámkampányt csaptak Kínában, aminek meg is lett az eredménye: az ázsiai országban 57,9 millióval zárta a hétvégét a harcművész pandamackó. Az öröm egyedül azért nem lehet teljes a Foxnál, mert a Kung Fu Panda első és második része magasabb számokkal, 60,illetve 47 millióval rajtolt el.

Chris Pine a Viharlovagok című filmben Forrás: Fórum Hungary

Az amerikaiakat nem lehet lázba hozni tengeri kalandokkal. Decemberben 11 millióval indított, majd tűnt el gyorsan a mozik műsoráról A tenger szívében, és alighanem ugyanerre a sorsra fog jutni a 10,3 millióval kezdő Viharlovagok című katasztrófafilm is, melyben Chris Pine hajózik ki a viharos tengerre. Nem sok jót ígért, hogy A fekete ötven árnyalata című paródiának már az előzetesébe sem tudtak egyetlen épkézláb poént sem belerakni. Ezt az amerikaiak is észrevehették, a vígjáték ugyanis a kilencedik helyen nyitott, és csupán 6,2 milliót gyűjtött össze.

Kali Hawk, Marlon Wayans és Mike Epps A fekete ötven árnyalata című filmben Forrás: Big Bang

Folytatódott a Saul fia sikertörténete az amerikai mozikban. A múlt hétvégéhez képest tizenhárommal növelték a filmet vetítő mozik számát, így már ötvenöt moziban lehet megnézni a holokausztdrámát. Most 168 ezer dollár gyarapította a bevételét, összesen már 720 ezernél jár a Saul fia. A rendszerváltás egyetlen magyar film sem termelt ennyi pénzt a tengerentúlon, és ha nyer az Oscaron, az még tovább fogja növelni az ismertségét.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Kung Fu Panda 3 ($41 / $41)
2. A visszatérő ($12,4 / $138,2)
3. Star Wars: Az ébredő Erő ($10,8 / $895,4)
4. Viharlovagok ($10,3 / $10,3)
5. Pofázunk és végünk Miamiban ($8,3 / $70,8)
6. A fiú ($7,9 / $21,5)
7. Nagyfater elszabadul ($7,6 / $22,8)
8. Az ötödik hullám ($7 / $20,2)
9. A fekete ötven árnyalata ($6,2 / $6,2)
10. 13 óra: Bengázi titkos katonái ($6,2 / $42,6)