Vágólapra másolva!
Miért olyan letört Hulk? Mit keres Amerika Kapitány Kelet-Európában? Kit játszik Andy Serkis? Jobban szemügyre vettük a Bosszúállók 2 előzetesét, amelynek magyar szinkronos változatát először nálunk tekinthetik meg. 
Vágólapra másolva!

Elsőként az Origo Filmklubon nézheti meg a Bosszúállók: Ultron kora magyar nyelvű előzetesét. Ismét egy csapatba gyűlnek a Marvel szuperhősei, hogy megmentsék a világot - ezúttal egy magát Pinokkióhoz hasonlító Ultron nevű robottól, akinek elege van abból, hogy zsinóron rángatják.

Az előzetes azt ígéri, hogy ismét mindenkinek meglesznek a nagy pillanatai, Fekete özvegy mozgó repülőből ugrat ki motorral, Sólyomszem havas erdőben cserkészi be az ellenséget, Thor pedig dühében nyakon ragadja Tony Starkot.

Összegyűjtöttük az előzetes legizgalmasabb apróságait és a látottakból fakadó legnépszerűbb feltételezéseket. Konkrét spoiler nincsen, de aki a lehető legminimálisabb tudással akarja kihúzni jövő májusig, az inkább ne olvasson tovább.

A második rész Ultron nevű főgonosza nem az űrből jött, valójában Tony Stark világbékét megcélzó, félresikerült projektje. Stark mesterséges intelligenciával kísérletezett, amely aztán önállósult, és alkotója ellen fordult.

Ultron a Bosszúállók 2-ben Forrás: Fórum Hungary

Amerika Kapitány pajzsa ketté tört, de az előzetes azt sejteti, hogy Hulk, vagyis Banner professzor fog a legtöbbet szenvedni a filmben. Kimerülve, félmeztelenül tántorog egy havas erdőben, illetve egy pokrócba csavarva piheg a Bosszúállók repülőjén.

Arról mennek a találgatások a rajongók körében, hogy mindez azért van, mert Banner nem tudja kontrollálni Hulk-erejét. Erre utal a Hulkbuster feltűnése az előzetesben, amelyet azért épített Tony Stark, hogy megfékezze a zöld szörnyeteget.

A Hulkbuster a Bosszúállók 2-ben Forrás: Fórum Hungary

Csak egy villanást kapunk belőle 1:31-nél, de a negyvenes évekre jellemző ruhák és frizurák alapján úgy tűnik, hogy legalább egy flashback erejéig Amerika Kapitány múltjában fog turkálni a film. Ezt a feltételezést erősíti, hogy Peggy Cartert, a Kapitány szerelmét alakító Hayley Atwell is szerepel a Bosszúállók második részében.

A világmegmentős filmek kapcsán állandó kritika, hogy a világ tulajdonképpen Amerikára korlátozódik bennük. A Bosszúállók-ban is pont New York felett nyílt ki a dimenziókapu, a folytatásban azonban már tényleg az egész Földet fenyegeti a végpusztulás. Az előzetes kezdőképén a dél-afrikai Johannesburgot láthatjuk, forgattak Olaszországban és Dél-Koreában is, és a film jelentős része Kelet-Európában játszódik.

Amerika Kapitány kelet-európai rendszámú kocsik között Forrás: Fórum Hungary

Az előzetes kétség kívül leglátványosabb helyszíne egy sziklafal tetején magasodó erődítmény. Ez az olaszországi Bard község felett található Savoyai-erőd, amely jelenleg az Alpok Múzeumának ad helyet. A filmben robotok ostromolják a várat, és olyan sötét titokra bukkannak benne a Bosszúállók, hogy még a kalapácsot is kiejti a kezéből Thor.

A Bosszúállók: Ultron kora két legfontosabb új szereplője Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) és ikertestvére, Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) lesz, akiket a legutóbbi Amerika Kapitány stáblistájának közepén elrejtett jelenetben láthattunk először. Akkor a HYDRA vezére, Von Strucker (Thomas Kretschmann) tartotta őket fogva, és végzett rajtuk kísérleteket.

Quicksilver (Aaron Taylor-Johnson) és Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) a Bosszúállók 2-ben Forrás: Fórum Hungary

Valószínűleg a Bard erőd Von Strucker búvóhelye, innen szabadulnak ki az ikrek, és ha hihetünk a közös képnek, csatlakoznak Ultronhoz. A szupergyors Quicksilver csatázni fog Amerika Kapitánnyal, és a Skarlát Boszorkány telekinetikus képességei is fontos szerepet kapnak majd.

Sokáig arra tippeltek, hogy Gollam megformálása miatt híressé vált Andy Serkis ebben a filmben sem fog fizikai valójában szerepelni, de az előzetesben felvillan az ezúttal szakállal fedett arca. A népszerű feltételezés szerint Ulysses Klaw nevű gazfickót alakítja, akinek a képregényben egy hanghullám-fegyver van a jobb keze helyén.

Andy Serkis a Bosszúállók 2-ben Forrás: Fórum Hungary

A Bosszúállók: Ultron kora jövő májusban jön a mozikba.