Törőcsik Franciskával valami rettenetes dolgot műveltek

Vaksötét
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi látványra ébredtünk ma reggel, Törőcsik Franciska is látható az év eddigi legütősebb horrorjának ítélt Vaksötét legújabb előzetesében. Leragasztott szájjal hozta ránk a frászt, aztán fekete trutyiban merül el. De vajon kit játszhat a magyar színésznő?
Vágólapra másolva!

Másfél hete számoltunk be arról, hogy a Swing-ből és a Veszettek-ből ismert Törőcsik Franciska egy fontos mellékszerepben lesz látható a két hét múlva a magyar mozikba is eljutó Vaksötét című horrorban. Ez már önmagában is szenzációs hír, de a hihetetlenül lelkes kritikák csak tovább növelték az örömünket, ugyanis a 26 éves magyar színésznőnek rögtön egy jól fogadott, műfajában kiemelkedőnek ítélt hollywoodi filmet sikerült elcsípnie.

A nagyrész Magyarországon forgatott Vaksötét legújabb, durván zaklatott előzetese is azt sugallja, hogy ez nem egy tucathorror, aminek a félelemkeltő hatását a fényre kiérve rögtön le tudja magáról rázni az ember. „Elcsesztem” – mondja a telefonba az egyik főszereplő, utána pedig az összes kép, az összes vészjósló gitárpengetés és a kés fenéséhez hasonlatos hangok is mind azt nyomatékosítják, hogy tényleg egy teljesen „elcseszett” helyzetbe kerültek a főszereplők.

Jane Levy és Dylan Minnette a Vaksötét című filmben Forrás: InterCom

Az első trailerrel ellentétben ebben már Törőcsik Franciska is felbukkan - két futó pillanatig láthatjuk őt. Másfél hete telefonon faggattuk a színésznőt, de ő csak szűkszavúan nyilatkozott az általa alakított figuráról, mivel az meglepetést tartogat. Hat napot forgatott a stábbal Pomázon, és még annyit árult el, hogy bár fontos szerepe van, egyszer sem szólal meg a filmben.

Törőcsik Franciska a Veszettek forgatásán Forrás: Hungaricom

A Vaksötét cselekménye nagyrészt egy detroiti családi ház belső terére korlátozódik. Három fiatal tör be oda, azt remélve, hogy a vak háborús veterán kifosztása könnyű meló lesz. Ehelyett azonban az életükért kell küzdeniük, ugyanis a hazai terepet és a sötétséget a saját javára fordító atlétás férfi (Stephen Lang) pedig mindent megtesz, hogy kinyírja őket.

De kit játszhat Franciska?

A háborús veteránról még azt tudjuk a történetleírásokból, hogy hatalmas kártérítést kapott, miután az egyetlen lánya meghalt egy autóbalesetben. Ezt a pénzt akarja megszerezni a három betörő, és a 63. másodpercnél látható kép alapján azt is kizárhatjuk, hogy a magyar színésznő a vak férfi lányát formálja meg.

Képkocka a Vaksötét című filmből Forrás: Intercom

A hatvanadik másodpercnél érdemes figyelni a legjobban, a leragasztott szájú Franciska ráhozza a frászt Jane Levy-re, majd egy pillanatra hátulról is láthatjuk őt. Egy hangszigetelt szobában, kikötözve tartja őt fogva a háborús veterán.

Törőcsik Franciska a Vaksötét című film előzetesében Forrás: InterCom

A 81. másodpercnél ismét feltűnik Franciska, Stephen Lang egy szurokkal teli üregbe rejti el a testét. Rögtön el is kezdtük gyártani az elméletéket, hogy a kattant veterán miért tarthatja fogva a pincéjében ezt a nőt. Ő a felelős a lánya haláláért, ezért bünteti? Vagy a lányával való feltűnő hasonlóság miatt rabolta el őt a kattant férfi, mert a saját gyermekét látta meg benne? Az olvasói teóriákat kommentben várjuk.

Törőcsik Franciska a Vaksötét című film előzetesében Forrás: InterCom

A Vaksötét augusztus 25-én kerül a magyar mozikba.

Nem tartom magam szendének

Sokan Csillukaként ismerték meg a tévében, most tele vannak az arcával a budapesti utcák. A forgalmas csomópontokban több emelet magasan az olvasást népszerűsíti, a villamosmegállókban a Swing című új magyar musical egyik főszereplőjeként tündököl a plakátokon. Törőcsik Franciskával beszélgettünk.