Bankrablás, kis hátránnyal

Vágólapra másolva!
Vajon a súlyos agykárosodás hátrányos tényező, ha az ember bankot szeretne rabolni? Kiderül A kulcsfigura című thrillerből, amit ingyen megnézhetsz premier előtt, ha velünk játszol és a szerencse is melléd szegődik.
Vágólapra másolva!

Bár Joseph Gordon-Levitt igencsak hasonlít Heath Ledgerre és Josh Hartnettre is, itt az ideje, hogy megjegyezzük őt: a huszonhat éves fiú két remek, de Magyarországon nem forgalmazott film (Titokzatos bőr, Brick) után végre a hazai közönségnek is bemutatkozik A kulcsfigura (The Lookout) című pörgős thriller főszerepében.

A kulcsfigurá-t Scott Frank írta és rendezte, akinek ugyan ez az első saját filmje, de forgatókönyvíróként már jelentős hírnévre tett szert: többek közt a Szóljatok a köpcösnek! sztoriját, illetve a Mint a kámfor és a Különvélemény adaptált forgatókönyveit köszönhetjük neki.

A film főhőse az egykor sikeres és népszerű Chris (Gordon-Levitt), aki menő jéghokijátékos volt, ám egy autóbaleset következtében agykárosodást szenvedett, ezért mindent elfelejt, amit nem ír fel azonnal magának. Sérülése miatt csak arra alkalmas, hogy takarítóként dolgozzon egy bankban, ahol egy nap rátalál régi ismerőse, Gary (őt Matthew Goode játssza, aki a Match Point-ban a gazdag arisztokratafiú volt, itt viszont tökéletesen eladja magát a bunkó rosszfiú szerepében), aki haverjaival együtt belerángatja őt a bank kirablásába. Chris vak lakótársa, a karcos modorú, de jószívű Lewis (Jeff Daniels) szeretné megakadályozni, hogy a srác bajba keveredjen, de nem sokat tehet.

A sztori kicsit ugyan emlékeztet a Memento-éra, de a kiváló színészeknek és a jó ritmusnak köszönhetően a film cseppet sem unalmas, még akkor sem, amikor elkezdjük sejteni, hogy mi lesz a vége...

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

Robert Redford rendezte a Folyó szeli ketté című filmet.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 11-én kedden 20 órára a Palace Mammut II. mozi 9-es termébe (1024 Budapest, Lövőház u. 2-6.):

Antal Judit, Bakonyi Katalin, Banó Bernadett, Bartus Gergely, Bati Balázs, Benkó Endre, Bereczki Rita, Bóday Melinda Ivett, Boga Mátyás, Corin Bettina, Csekei László, Czabarka Mihály, Dud Sasa, Erős-Reményi Rita, Fóth Katalin, Furka Andrea, Gárdonyi Emma, Gerő Eleonóra, Hamar Gergely, Heksch Rita, Jancsó István, Juász Imola, Kalocsay Gergely, Kaluz Zsuzsanna, Kameniczky Péter, Karányi Gábor, Kecskés Eszter, Kilencz Andrea, Kirilla Kitti, Kiss Gábor, Krassóy Mónika, Kraxner Éva, Kraxner Józsefné, Kubina Ildikó, Lapath Katalin, Lénárt Boglárka, Lengyel Gábor, Lucza András, Mándy Péter, Mayer Zsolt, Mazán Ilona, Nagy Gábor, Nagy Richard, Nagy Zsolt, Neubauer Tamás, Nyárádi Krisztina, Oszoli Dalma, Óvári Gusztáv, Pádár Zsanett, Pallanki Zsolt, Pálvölgyi Balázs, Petren Anett, Pilisi Gréta, Pogrányi Imre, Poros Viola, Pozbai Viola, Pozmány Anna, Prépostné Musztács Ágnes, Réti Márta, Rolkó Krisztina, Ruscsák Ágnes, Salga József, Schneider Mária, Silbermann Róbert, Sólyom Gábor, Stanfel Szilvia, Szabó Attila, Szabó Róbert, Szabolcs Mozsár, Szanda Anita, Szászi Ibolya, Szegedi László, Táborita Judit, Tátraházi Rita, Tóth Ákos, Varga Ágnes, Varró András, Vass Fanni, Viktor Andrea, Volcz Katalin, Votisky András, Zentai Éva, Zimmer Edina, Zimonyi Melinda, Zsigmond Tamara

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!