Miért ciki a szüzesség?

Vágólapra másolva!
A Superbad - avagy miért ciki a szex? című tinivígjátékban két (plusz egy) lúzer gimis srác becsajozásra tett elkeseredett kísérletein röhöghetünk két órán át. Ha szeretnéd ingyen megnézni a filmet, játssz velünk és jegyet nyerhetsz az [origo] filmklub premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Alig hagytuk abba a röhögésta Felkoppintvá-n, máris itt a Judd Apatow-csapat idei másik nagy dobása, a Superbad. A családalapítási zűrök után visszatérünk oda, ahol Apatow-ék szemlátomást a legjobban érzik magukat, a gimibe, ahol megismerjük a suli "geek"-jeit, akiknek egy életcéljuk van: még érettségi előtt kitrükközni valahogy a szüzességük elveszítését.

A Superbad forgatókönyvének első verzióját Seth Rogen - a Felkoppintva férfi főszereplője - és legjobb barátja, Evan Goldberg tizenévesen írták saját iskolai élményeik alapján. Azóta eltelt bő tíz év, és a két jó barát Apatow produceri segédletével végre megvalósíthatta a filmet. A rendező Greg Mottola lett, akinek ez az első nagyjátékfilmje a '96-os, kedves Kiruccanók óta. A saját maguk eljátszásából kiöregedett Rogent és Goldberget Jonah Hill és Michael Cera alakítják (de Rogen feltűnik a filmben egy ütődött, harcsabajuszos rendőr szerepében) és harmadikként Christopher Mintz-Plasse csatlakozik hozzájuk. Hill szerepelt már a 40 éves szűz-ben és a Felkoppintvá-ban is, Cera pedig főként az Arrested Development című amerikai sorozatból lehet ismerős.

A Superbad-ben az a legszuperebb, hogy a tini figurák tényleg úgy beszélnek és viselkednek - sokszor durván, sokszor primitíven, de leginkább iszonyatosan szeretetreméltóan -, ahogyan az igazi kamaszok. Rogenék számára kezdettől az volt a legfontosabb, hogy olyan szituációkat és dialógusokat írjanak, amelyek nem valami Beverly Hills 90210-féle álomvilágot, hanem a saját tinédzserkorukat tükrözik. Ez sikerült is nekik, mert a film Amerikában - tegyük hozzá: meglehetősen ironikus módon - "17 év alatt csak szülői kísérettel megtekinthető" besorolást kapott. Még szerencse, hogy nálunk csak "nem ajánlott" 16 éven aluliaknak. Mi a magunk részéről 16 év alatt és felett is melegen ajánljuk.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az B) válasz volt:

Judd Apatow filmjében címadó szűz negyvenéves.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 16-án kedden 20 órára a Palace Mammut mozi 9-es termébe (1024, Budapest, Lövőház utca 2-6.):

Adamy Tamás, Aissa Noredine, Bajáki Lászlóné, Bán Andrea, Baráth Viktória, Bárdos Dóra, Berzy Judith, Bíró Katalin, Bordás István, Bozi Ilona, Brindza Renáta, Czakó Miklós, Csáki Róbert, Csányi Zsanett, Dávid Andrea, Dégen Viktória, Dóka Judit, Dombovári Krisztina, Dörnyei Klaudia, Erdős Norbert, Farkas Anita, Faur László, Fodor Katalin, Giczy Ágnes, Götz Zoltán, Haronisz Eleni, Háznagy Dóra, Héjja Balázs, Ignácz Bernadett, Jantsek Patrícia, Jezernyiczky Tamás, Jobbágy Krisztina, Kádas Edit, Kaizler Laura, Kállai Krisztián, Kiss Bernadett, Komlósi Ágota, Krasnyánszky Sára, Kvalla Tamara, Lantos Lázár, Leitold Eszter, Lengyel Edina, Lieszkovszky Mária, Liga Mihály, Lobenwein Katalin, Lőke Tamás, Lukács András, Mándoki Róbert, Megyeri Dániel, Meliorisz Katalin, Niesz Noémi, Nyerges László, Orosz Krisztina, Patyi Gergely, Pere Norbert, Polaneczki Csaba, Radnóti Sándor, Silbermann Róbert, Sinkó Lívia, Szedlák Viktória, Székely Nóra, Szilágyi Bertalan, Szinyákovics Dusán, Tóta Mihály, Tőkés Katalin, Varga Virág Rita, Vázsonyi András, Veress Emese, Vörös Emese, Zab Tibor, Zahumenszky Dávid, Zsigmond Tamara

Amennyiben nem látod nevedet a fenti listában, ne legyél szomorú, még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra!