Vágólapra másolva!
A Vasembert alakító Robert Downey Jr. a legjobban fizetett hollywoodi színész: becslések szerint 75 millió dollárt, nagyjából 17 milliárd forintot keresett az utóbbi egy évben. A tavalyi első Tom Cruise volt, ő most csak a nyolcadik.
Vágólapra másolva!

A 48 éves Robert Downey Jr. a Vasember 3. része mellett a Bosszúállókban játszott főszerepet az utóbbi esztendőben. A két mozifilm több mint 1 milliárd dollárt jövedelmezett gyártóinak, így aztán az összes amerikai filmstúdió örömmel foglalkoztatná a sznészt.

A Forbes.com amerikai netmagazin számításai szerint a toplista második helyén a 33 éves, ugyancsak amerikai Channing Tatum áll 60 millió dollárral, míg a harmadik a 44 esztendős ausztrál Hugh Jackman 55 millióval.

A negyedik hely 52 millió dollárral az amerikai Mark Wahlbergé, az ötödik pedig a birkózóból lett színészé, Dwayne Johnsoné. Ő 41 éves és 46 millió dollárt keresett.

Tavaly Cruise ugyanakkora összeggel volt listavezető, mint az idén Robert Downey Jr.: 75 millió dollárral. Az 51 éves Cruise az utóbbi egy évben is szépen gyarapodott, 35 millió dollárt keresett, de ezzel csak nyolcadik a Forbes.com idei listáján.