Andy Vajna legendás társa Budapest határában teper

Mario Kassar, Andy Vajna
Vágólapra másolva!
Mario Kassar már a magyar főváros utcáit róhatja sötét Mercedesével. Andy Vajna egykori társával kapcsolatban évek óta nem érkeztek hírek, de a 63 éves sztárproducer most újra beizzította a Carolcót, és már alig várja, hogy ismét igényes filmekkel szórakoztassa világ lakosságát.
Vágólapra másolva!

Mario Kassar egy órával ezelőtt rakta ki hivatalos Instagram-csatornájára az alábbi képet, amin egy Mercedes gépjárművel közeledik Budapest felé az M5-ön. A fotóhoz írt megjegyzésből arra lehet következtetni, hogy a Meghallgatás című kultikus japán pszichothriller angol nyelvű remake-jével kapcsolatos munkálatok miatt érkezik a magyar fővárosba. A Takashi Miike által rendezett 1999-es eredetit itthon a Titanic filmfesztiválon láthattuk, a leghíresebb jelenetében egy bájos lányka előbb hosszú tűket szúr egy férfi szemeibe, miközben a "kirikiri" (mélyebbre) szót ismételgeti, majd zongorahúrral lefűrészeli a fickó lábait.

On the way to Magyar country ... Or Budapest....#MarioKassar #AuditionMovie #terminatorfans #Audition #

A photo posted by Mario Kassar (@mariokassarofficial) on

Tavaly nyáron jelentették be, hogy Kassar angol nyelvű remake-et tervez a Meghallgatás-ból, a filmet Richard Gray (Sugar Mountain, The Lookalike) rendezi majd, és a forgatókönyvet is ő írta Murakami Rjú nálunk Casting címmel megjelent regénye alapján.

A történet főhőse egy özvegy férfi, aki szokatlan módon keres magának párt. Filmproducer barátjával közösen szereplőválogatást szerveznek egy nem létező filmhez, melynek során a fickó kiválaszthatja a kedvére való nőt. A terv azonban visszafele sül el, a választott lányról ugyanis kiderül, hogy közel sem az az ártatlan balerina, akinek elsőre tűnik (lásd. az első bekezdés utolsó mondata).

A libanoni születésű Kassar az 1975-ös cannes-i filmfesztiválon ismerkedett meg Vajnával, egy évvel később megalapították a Carolco nevű közös cégüket, és együtt olyan nagysikerű filmeket hoztak tető alá, mint a Rambo-sorozat első három része, az Angyalszív és a Vörös zsaru.

Andy Vajna és Mario Kassar a régi szép időkben Forrás: mariokassar.com/

Vajna 1989-ben kiszállt a cégből, Kassar még hat évig vitte a boltot, amikor 1995 második felében a Showgirls és A kincses sziget kalózai hatalmas bukása csődbe vitte a céget.

A két sztárproducer később is dolgozott együtt, például a Magyarországon forgatott Én, a kém-en, az Elemi ösztön második, illetve a Terminator harmadik részén, Kassar IMDb-oldalán azonban 2009 óta nem szerepel újabb film.

Mario Kassar, Dawn Taubin (a Warner Bros. marketingfőnöke) és Andy Vajna a Terminator 3 hollywoodi díszbemutatóján 2003. június 30-án Forrás: Getty Images/AFP/Kevin Winter

Idén januárban Kassar újraindította a Carolcót, kinevezték a cég igazgatótanácsának elnökévé (vagy kinevezte magát), és a 63 éves üzletember akkor azt nyilatkozta, hogy "Mámoros hangulatban vagyok, hogy visszatérhettem ebbe a pozícióba, és újra a Carolco név alatt gyárthatom a világ legnagyszerűbb filmjeit".

Már nem elég a sztár

Elindította a pályán Tarantinót, életet lehelt a Die Hard- és a Terminátor-szériába, és hatalmasakat bukott Stallonéval, Demi Moore-ral, Banderasszal és Danny De Vitóval. Sharon Stone szerinte bolond, Mel Gibson jófej, Bruce Lee pedig utolsó levelében említi a nevét. Andy Vajnát arról kérdeztük, mit csinált, mielőtt 2011-ben kormánybiztosként átvette a magyar filmszakma irányítását. Rambótól az Elemi ösztön 2-ig.

Nagyinterjúnk Andy Vajnával a hollywoodi karrierjéről