Nézze meg, Tom Hanks miért futkorászott Budapest utcáin!

Inferno
Vágólapra másolva!
Kiváncsi arra, hogy A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok folytatásában milyen műemlékeket ejt útba Tom Hanks? Ha igen, játsszon velünk, és a premier előtt nézheti meg az Inferno című misztikus thrillerben. Robert Langdon professzor most egy vírus után kutat, és egy doktornő lesz a társa, akit Felicity Jones alakít.
Vágólapra másolva!

Dan Brown regényíró világsikert aratott hőse, Robert Langdon professzor A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után harmadszorra is visszatér a mozikba. Az Infernó-ban Tom Hanks egy doktornőt kap társnak, akit A mindenség elmélete mellékszerepéért Oscarra jelölt Felicity Jones alakít. Ők ketten szántják fel sietségükben Firenze és Isztambul utcáit, és hatolnak be a város emblematikus épületeibe nyomok után kutatva.

Tom Hanks és Felicity Jones az Inferno című filmben Forrás: InterCom

Langdon professzor egy firenzei kórházban tér magához a történet elején. Emlékezete kihagy, bérgyilkos támad rá, és még egy vírust is meg kell találnia, mielőtt az kiirtaná az emberiség felét. A misztikus thriller főgonoszát Ben Foster alakítja, aki rajong Dante Isteni színjátéká-nak a Pokolról szóló részéért, és aki úgy próbálja megoldani a túlnépesedés problémáját, hogy egy halálos vírust szabadít rá az emberiségre. További szerepekben a The Duke of Burgundy-ból ismert Sidse Babett Knudsen és az Életrevalók sztárja, Omar Sy is fel fog tűnni Langdon legújabb kalandjában.

Annak ellenére, hogy a regény nem Budapesten játszódik, a film jelentős részét a magyar fővárosban, illetve a Korda stúdióban forgatták le. 2015 áprilisában Olaszországban kezdődtek el a munkálatok, majd júniusban költöztek át Magyarországra.

A nyolcadik kerületi Gutenberg téren szaladgált kórházi hálóingben Tom Hanks, valószínűleg azt a jelenetet rögzítették, amely azután játszódik, hogy a professzor kereket oldott a kórházból a doktornővel.

Tom Hanks (középen) a budapesti Gutenberg téren Forrás: MTI/Kallos Bea

A kétszeres Oscar-díjas színész a budapesti forgatás közben arra is időt szakított, hogy fejtágítót tartson a magyar színészeknek. Mesélt legfontosabb filmjeiről, színészi hitvallásának három sarokkövéről, dicsérte Budapestet, és ő sem hagyhatta ki, hogy szóba hozza a magyar nyelv megfejthetetlenségét.

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a B) válasz volt:

A Számkivetett című filmben nyújtott alakításáért jelölték utoljára Oscar-díjra Tom Hankst.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt október 12-én, szerdán 20 órára a Westend moziba:

Almási Ágnes, Babják Péter, Balla Gábor, Balogh Enikő, Bárdos Kitti, Barna Éva, Bathori Zsombor, Bélafi Dóra, Beregi Péter, Berky Adrienn, Berta Ágnes, Bihari Norbert, Bősz Orsolya, Cvetkova Mária, Czibula Krisztián, Cziczásné Kiss Márta, Csányi Klára, Darázs Andrea, Dobsa Szabina, Doholuczki Tibor, Eszenyi Viktória, Farkas Zsuzsanna, Fehér Ágnes, Fehér Edvin, Forstner Ákos, Fűtő Róbert, Galicz Ferenc, Gárdonyi László, Gombos Csilla, Gömöriné Nagy Anna Mária, Györkei Jánosné, Hajnal Viktor, Hámori Szabolcs, Héder Ákos, Kisgergely Márk, Molnár Nikolett, Naszádos Anna, Palaticz Lajos, Pálinkás Márk Béla, Pintér István, Rákóczi Edina, Ránics Zsuzsanna, Reszler Gergely, Sasné Dr Grósz Annamária, Schmotzer Kristóf, Schneider Zsófia, Solti Attila, Straub János, Székely Tamás, Szentpéteri Gábor, Szűcs Attila, Teigler Péter, Tót Eszter, Tóth Dániel, Vajda Boglárka, Valkó Adrienn Rita, Varga József, Varga Viktor, Vészi Kriszta, Vizner Alexandra

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!