Carrie Fisher súlyos szívrohamot kapott

Carrie Fisher
Vágólapra másolva!
A Star Wars-sorozat Leia hercegnője súlyos szívrohamot kapott egy repülőúton, leállt a légzése, újra kellett éleszteni. Carrie Fishert a gép landolása után azonnal kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát.
Vágólapra másolva!

Carrie Fisher súlyos szívrohamot kapott egy Londonból Los Angelesbe tartó repülőút alatt - írja a BBC. A Star Wars-filmekben Leia hercegnőt játszó színésznőt a repülőgép fedélzetén kellett újraéleszteni, majd landolás után kórházba szállították. Testvére, Todd Fisher a The Associated Pressnek elmondta, hogy a színésznő már nincs életveszélyben, a kórházban stabilizálták az állapotát.

Carrie Fisher és Harrison Ford a Star Wars: Az ébredő Erő című filmben Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/Lucasfilm/Lucasfilm

A szívroham a leszállás előtt negyedórával következett be, a gépen utazó orvos végezte el az újraélesztést. A helyszínre érkező mentősök még további 15 percig végeztek újraélesztést a színésznőn, amire visszatért a pulzusa.

A repülő utasai közül többen is posztoltak a Twitteren a történtekről. A színésznő előtti sorban ülő Anna Akana azt írta, hogy Fischernek leállt a légzése, de a személyzet a segítségére sietett.

Egy másik utas arról számolt be, hogy teljes sokkban volt, amikor azt látta, hogy a színésznőt mentősök viszik el.

Fisher Star Wars-béli szereplőtársa, Mark Hamill is reagált az esetre a Twitteren. "Imádkozunk érte, és a legjobbakat kívánjuk ennek a csodálatos, bátor asszonynak, a családjának és a barátainak" - írta a sorozatban Luke Skywalkert alakító színész.

Carrie Fisher és Mark Hamill a Csillagok háborúja című filmben Forrás: InterCom

A hatvanéves Fisher legújabb memoárját, a The Princess Diarist-et promótálta az angol fővárosban. Ebben a könyvben osztotta meg először a világgal, hogy negyven évvel ezelőtt, a Csillagok háborúja forgatása alatt viszonya volt a nála 14 évvel idősebb, nős Harrison Forddal.

Carrie Fisher 1956. október 21-én született Eddie Fisher énekes és Debbie Reynolds színésznő gyermekeként. Édesanyja nagy sztárnak számított az ötvenes években, ő játszotta többek között az Ének az esőben című legendás musical női főszerepét.

Carrie Fisher A Jedi visszatér című filmben Forrás: InterCom

Fisher első filmszerepét a Sampon című 1975-ös filmben kapta Warren Beatty és Goldie Hawn oldalán. Két évvel később a Csillagok háborúja meghozta neki a világhírt, a csökönyös Leia hercegnő szerepét később még háromszor játszotta el: A Birodalom visszavág-ban, A Jedi visszatér-ben, és a tavaly bemutatott Az ébredő Erő-ben. A jövő decemberben a mozikba kerülő nyolcadik Star Wars-filmben is szerepelni fog.

Fisher feltűnt a Blues Brothers-ben, Tom Hanks partnere volt a Magas barna férfi felemás cipőben című 1985-ös vígjátékban, Woody Allen rendezte a Hannah és nővérei-ben, illetve fontos szerepet játszott a Harry és Sally című romantikus komédiában.

Carrie Fisher és Meg Ryan a Harry és Sally című filmben Forrás: Castle Rock

1983-ban feleségül ment Paul Simon énekeshez, de egy évvel később elváltak. 1992-ben született meg a lánya, Billie Lourd, aki pár éve színészkedni kezdett, feltűnt például a hetedik Star Wars-filmben is.

Carrie Fisher, Debbie Reynolds és Billie Lourd egy 2015-ös díjkiosztón Forrás: AFP/2015 Getty Images/Ethan Miller

Fisher három memoárt és négy regényt írt, az utóbbiak közül az önéletrajzi ihletésű Képeslapok a szakadékból címűből 1990-ben film is készült Mike Nichols rendezésében. A Fisherre emlékeztető főhősnőt Meryl Streep játszotta (alakításáért Oscar-díjra jelölték), a híres színésznő édesanyját pedig Shirley MacLaine, aki Debbie Reynoldshoz hasonlóan az ötvenes-hatvanas években sok hollywoodi musicalben szerepelt.