Eva Mendes: Nem árt, ha van egy kis komiszság a pasikban

Vágólapra másolva!
A Pancser Police-ban már az önmagában vicces, hogy Will Ferrell feleségét Eva Mendes játssza. A 36 éves szépséges színésznő három héttel ezelőtt Londonban adott interjút az [origo] riporterének. Mendes beszélt arról, hogy miért fontos néha kiröhögni magunkat, melyik színésznőket tartja nagyra, milyen fiúkhoz vonzódott a gimiben, és, hogy fél-e az Oscar-átoktól. Elárulta, hogy Mark Wahlberg viccesebb, mint hinnénk, valamint beszámolt arról az esetről, amikor a forgatás alatt a felszabadult rögtönzés odaáig fajult, hogy majdnem leszúrta Will Ferrellt. (Az interjú egy kerekasztalos beszélgetés keretében zajlott, ahol hét másik újságíróval közösen faggattam Mendest.)
Vágólapra másolva!

- Miért vállaltad el ezt a filmet?

- Mert Adam McKay (a Pancser Police rendezője - a szerk.) és Will Ferrell az én Scorsese-m és De Niróm. Szerintem ők ketten bámulatos vígjátékokat csinálnak, A híres Ron Burgundy legendájá-t különösen imádom. Ők mindenben támogatnak, ha az a cél, hogy valami vicces legyen, és hagyják, hogy azt csináljam, amit csak szeretnék.

- Will Ferrell nyilatkozta, hogy már a forgatókönyv írása közben is rád gondoltak. Ez jól esett?

- Nagyon jól. Már akkor találkoztam velük, amikor még csak kezdték írni a forgatókönyvet, és ötletekkel dobálóztak. Ez szenzációsan jó volt, mert még sosem vontak be ilyen hamar egy film készítésébe. Mondták, hogy egy kisebb szerep lesz, de rám gondolva írják, és aztán amikor elolvastam végül a forgatókönyvet, láttam, hogy tényleg nem nagy szerep, de ettől függetlenül nagyon szórakoztatónak találtam. Arra is gondoltam, hogy mikor lesz még egyszer lehetőségem elénekelni egy Pimps Don't Cry (A stricik nem sírnak) című dalt. Ez annyira röhejes, hogy muszáj volt elvállalnom.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=N0hSjjOCPqoVm9NT
Cee-Lo Green feat. Eva Mendes: Pimps Don't Cry

- Bármit bevállalnál, hogy megnevettesd az embereket?

- Abszolút. Már gyerekkoromban is ilyen voltam, sok hülyeséget csináltam, csak szerencsére akkor nem vett a kamera. Ritkán kérnek fel komédiákra, remélem, ez a film majd változtat ezen a helyzeten.

- Általában meg vagy elégedve azokkal a szerepekkel, amiket kapsz?

- Igen. Leginkább az emberek miatt, akikkel együtt dolgozhatok. Denzel Washington mellett kezdtem a karrieremet, egy kis szerepet játszottam a Kiképzés-ben, és azóta is korunk legnagyszerűbb színészeivel dolgoztam együtt. Nagyon szerencsés vagyok.

- Ki a példaképed?

- Sok van. Leginkább az anyukám, de ha a szakmából kérdezed, akkor Kate Winsletet tudnám mondani. Neki gyönyörűen alakult a karrierje, csinált drámát és vígjátékot is, igazából bármire képes. Nagyon tisztelem őt, nagyon inspirál. Szeretem Marion Cotillardot is. Hihetetlenül jó színésznő, és remek szerepeket vállalt el a nagyon megérdemelt Oscar-díja után, amit a Piaf-ért kapott. Penélope Cruzt is nagyra tartom, Angelina Jolie bátorsága szintén elképesztő. Sok csodálatos színésznő van a szakmában, akik ösztönzően hatnak rám.

- Úgy gondolod, hogy egy Oscar-díj után már sokkal könnyebb a színésznők dolga? Akkor jönnek igazán a jó szerepek?

- Nem így gondolom. A színésznők, akiket említettem, nagyon keményen dolgoznak. Biztos ti is hallottatok már az Oscar-átokról. Halle Berry fogalmazta meg a legtalálóbban: az Oscar már előtted besétál a szobába, és egyből hatalmas elvárásokat támasztanak az irányodban. Nagyon nehéz menedzselni egy karriert az Oscar megnyerése után.

Forrás: [origo]
Eva Mendes a Pancser Police című filmben

- A nőknek nehezebb, mint a férfiaknak?

- Nem tudom, mert nem folytattam tanulmányokat ebben a témában.

- Megemlíthetnénk például Mira Sorvinót, aki teljesen eltűnt az Oscarja után...

- Igen, ez az Oscar-átok. Pont azért említettem azokat a színésznőket, akik az Oscar megnyerése után is képesek voltak jó döntéseket hozni.

- Te tartasz az Oscar-átoktól?

- Nem, nézek elébe.

- Mondtad, hogy nem csinálsz sok vígjátékot. A Mocskos zsaru - New Orleans utcáin nem volt vígjáték szerinted?

- Az egy másmilyen vígjáték volt, egy nagyon sötét vígjáték. Azért csináltam párat. Ott volt a Nyeretlenek, a Túl közeli rokon, A randiguru, és a Nők. De szeretnék még többet.

- Szerinted melyik a legviccesebb jelenet a Pancser Police-ban?

- Az összes, amiben benne vagyok. Csak viccelek. A legjobban a tonhalas és oroszlános jeleneten szoktam röhögni, mert csak folytatják, folytatják, és már azon töprengsz, hogy meddig lehet ezt még vinni, de imádom, ahogy Will lezárja a végén.

Forrás: [origo]
Eva Mendes a Pancser Police londoni premierjén, egy nappal az interjú előtt

- Mennyit improvizáltatok a forgatáson?

- Rengeteget. Még soha nem dolgoztam így, és nagyon tetszett. Már nem is emlékszem, hogy mi volt benne a forgatókönyvben, és mi az, amit mi találtunk ki. Gyakran úgy volt, hogy Adam McKay a felvétel alatt kiabált be dolgokat, hogy mondjátok ezt meg azt, és akkor ezekből kiindulva jöttek az újabb marhaságok.

- Egy vígjátéknál nem is annyira fontos a forgatókönyv?

- Épp ellenkezőleg. Talán még fontosabb, mert nagyon nehéz úgy poénkodni, hogy nincs semmi alapja az egésznek. Ha meg van írva egy erős jelenet, akkor abból kiindulva lehet még viccesebbé tenni improvizációval. Azt vettem észre, hogyha csak odamész és őrültködsz össze-vissza, az nem vicces. Kell, hogy legyen valami szerkezete a jelenetnek, mert anélkül céltalan és zavaros lesz. Nem akarok példákat mondani, de biztos, te is sok olyan filmet láttál már, amikben parttalanul megy a marhulás, és úgy érzed, hogy ez csak azoknak vicces, akik csinálták. Adam nem engedi, hogy az első két felvétel alatt improvizáljunk. Tökéletesen el kell játszanunk a jelenetet, és csak akkor kezdhetünk el új mondatokat rögtönözni, ha ez már megvan.

- A film végefőcíme alatt olyan grafikonokat láthatunk, amik a bankszektor simliskedéseire mutatnak rá...

- Még nem láttam végig a filmet, de nagyon kíváncsi vagyok azokra a grafikonokra.

- De azt ugye tudod, hogy élesen kritizálja a banki vezetők viselkedését?

- Persze, mert olvastam a forgatókönyvet, és az is tele van ezekkel az utalásokkal. Úgy viccelődünk a helyzettel, hogy közben rá is világítunk az okokra. Szerintem ez pompás megoldás, mert az amerikaiak gyakran nem akarják hallani az igazságot, ezért érdemes poént csinálni belőle, hátha úgy megértik.

Forrás: [origo]
Eva Mendes a Pancser Police londoni premierjén, egy nappal az interjú előtt

- Zavar téged a politikailag inkorrekt humor?

- Szerintem a politikailag korrekt humor nagyon unalmas. Túl paranoiásak vagyunk. Persze tisztelni kell egymást, de közben jó, ha kiröhögjük magunkat és a másikat. Nagy kubai-amerikai családból származom, ahol az emberek tisztelik egymást, de állandóan poénkodnak a másikon. De ezt tisztelettel és jóindulattal teszik, sosem gonoszkodva.

- Visszatérő poén a filmben, hogy az összes gyönyörű nő ellenállhatatlannak tartja Will Ferrell figuráját. Te a feleségét játszod. Szerinted ő miért vonzódik hozzá?

- Első látásra stréber aktakukacnak tűnik, de aztán kiderül, hogy nagyon sötét múltja van. Ezt vonzónak találják a nők.

- Szerinted a nők általában a rosszfiúkhoz vonzódnak?

- Nem tudok mások nevében beszélni, de nem árt, ha van egy kis komiszság a pasikban. Én bírom, ha valaki okos és kedves, de azért van egy sötétebb oldala is.

- Sok tapasztalatod van rosszfiúkkal?

- Annyi ideje vagyok kapcsolatban, hogy már nem is emlékszem igazán. A gimiben mindig a jófiúkhoz vonzódtam, a sportolókhoz, a kitűnő tanulókhoz, de most már olyan régóta nem randiztam, hogy azt sem tudom, mit szeretek.

Forrás: [origo]
Eva Mendes és Will Ferrell a Pancser Police című filmben

- Akkor elégedett vagy a mostani fiúddal?

- Abszolút, de a magánéletemről nem beszélek.

- Will Ferrellről mindig azt mondják, hogy iszonyatosan vicces, és állandóan poénkodik a forgatásokon. Neked is ez volt a tapasztalatod?

- Igen. Will rendkívüli abból a szempontból, hogy mindig nagyon szórakoztató, de közben tudja, hogy hol a határ. Dolgoztam olyan komikusokkal, akik nem tudtak leállni, mindenből viccet csináltak. Will nem ilyen. Nagyon vicces, de közben normális is, lehet vele komoly dolgokról is beszélni. Mély érzésű és elbűvölő, imádom.

- És Mark Wahlberg?

- Wahlberg viccesebb, mint gondolná az ember.

- Vele már másodszor dolgozol együtt.

- Igen, Will-lel pedig már harmadszor. Kevesen tudják, de a legelső filmszerepemet a Diszkópatkányok-ban játszottam.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=aDoS3HxHE1SeavGO
Eva Mendes (lila ruhában) a Diszkópatkányok című filmben

- A filmben énekelsz egy dalt. Gondolkoztál már énekesi karrieren?

- Nem igazán. Azt a dalt a filmben csak poénból énekeltem olyan bénán, igazából nem annyira borzalmas a hangom. Nem hiszem, hogy valaha kiadnék egy lemezt, de szuper volt felvenni azt a számot Cee-Lóval.

- Igaz, hogy majdnem felkoncoltad Will Ferrellt a Pancser Police forgatásán?

- Hogy majdnem felkoncoltam, az túlzás. Azt a részt forgattuk, amikor áthívjuk Mark Wahlberget vacsorázni, és ülünk ott hárman az asztal körül. Felvettük a jelenetet kétszer-háromszor, és utána a rendező mondta, hogy most jöhet egy kis improvizáció. Elkezdtük csinálni, Will rácsapott a fenekemre, ez nekem nem tetszett, felkaptam a hatalmas konyhakést az asztalról, és rátámadtam Willre. Adam elkezdett kiabálni, hogy "Ennyi! Ennyi! Megőrültél?! Az egy igazi kés!" Will nagyon aranyos volt, mert tök nyugodt hangon azt mondta utána, hogy az ilyesmit meg kell beszélni a kaszkadőrök vezetőjével. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nagy dolog, de aztán rájöttem, hogy balul is elsülhetett volna, ha mondjuk megszúrom őt vagy saját magamat.

Forrás: [origo]
Eva Mendes, Will Ferrell és Mark Wahlberg a Pancser Police című filmben

- Miben láthatunk legközelebb?

- A Last Night című filmben, amelyben Keira Knightley, Sam Worthington és Guillaume Canet a partnereim. Egy fiatal rendezőnő első munkája, csodás film. Párkapcsolatokról szól, nagyon érdekes megközelítésből beszél a hűség és a hűtlenség problémájáról. Torontóban mutatják be, holnap repülök oda.

- Sosem pihensz?

- Pár hét múlva leállok, és négy teljes napot fogok aludni, ez nem vicc. Néha annyira kimerülök, hogy amikor hazaérek, lehúzom a redőnyöket, és csak napokig fekszem az ágyban a kutyámmal, Hugóval. Annyira jófej asszisztensem van, hogy ilyenkor kaját rak a szobám ajtaja elé, nehogy éhen haljak. Fel sem kapcsolom a lámpát, bezabálok mindent a sötétben, és megyek vissza aludni.

- Te is sokáig buliztál tegnap?

- Nem, éjfélre már ágyban voltam. Nem szoktam bulizni, nagyon unalmas vagyok. Ittam egy Red Bullt, nálam ebben merül ki a bulizás.