Budapesten forog a Szárnyas fejvadász 2, jön Harrison Ford és Ryan Gosling

Ryan Gosling
Vágólapra másolva!
Ridley Scottnak annyira bejött Budapest, hogy Magyarországon forgatja minden idők egyik legjobb sci-fijének a folytatását. A Szárnyas fejvadász 2 forgatása jövő nyáron kezdődik, ha szerencsénk lesz, összefuthatunk majd Harrison Forddal, vagy akár Ryan Goslinggal. A pusztaságban játszódó kezdőjelenetnek tökéletes helyszíne lehetne a Hortobágy, és Budapestet is szívesen látnánk esőáztatta, neonfényben úszó, kaotikus és futurisztikus nagyvárosnak.
Vágólapra másolva!

Ridley Scottnak kellemes emlékei lehetnek a Mentőexpedíció magyarországi forgatásáról. A rendező bejelentette, hogy ismét visszatér hozzánk, most a Szárnyas fejvadász 2-t fogják részben nálunk forgatni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy pár szerencsés ember simán összefuthat majd a budapesti utcákon Harrison Forddal, vagy éppen Ryan Goslinggal.

Ryan Gosling a Csak Isten bocsáthat meg című filmben Forrás: Vertigo Media

A folytatásban Ridley Scott már csak producerként és íróként fog közreműködni, a rendezői feladatokat a kanadai Denis Villeneuve látja el, aki legutóbb a döbbenetesen erős hangulatú Sicarió-t jegyezte. Villeneuve eddig sorozatban szállította a figyelemre méltó filmeket, az Enemy című elszállt, szerzői agymenése mellett a Fogságban vagy a Sicario című studióthrillereit is egyedivé tudta tenni provokatív kérdések feltevésével és fojtogató atmoszférával.

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász című filmben Forrás: Warner

Harrison Ford ismét eljátssza Rick Deckardot, Ryan Goslingot Villeneuve és Roger Deakins operatőr részvétele győzte meg, hogy neki is le kell szerződnie ehhez a projekthez. Deakins a Sicarió-ban már dolgozott együtt a rendezővel, és olyan remekműveket fényképezett, mint például a Nem vénnek való vidék vagy a hosszúcímű Jesse James-film. Ridley Scott pár napja elárulta, hogy egy első részhez tervezett, de aztán elvetett jelenettel fog kezdődni a film:

Wyomingban járunk egy nagy pusztaság közepén. Egy repülő kocsi száll le egy farm mellett felkavarva a port. Rick Deckard száll ki a kocsiból, majd besétál az épületbe, és ülve várakozik. A farm lakója észreveszi a látogatót, leereszkedik a farmépülettől négyszer nagyobb aratógép létráján, majd fellép a verandára. Olyan hatalmas a termete, hogy lépteitől az egész épület recseg – ennél a pontnál abbahagyta a mesélést Scott: „A folytatáshoz már meg kell néznetek a filmet.”

Utcakép a Szárnyas fejvadász című filmből Forrás: AFP

Ehhez a jelenethez tökéletes helyszín lehetne a Hortobágy, a film lehangoló, az állandó esőtől csatakos jövőképében pedig majd remélhetőleg feltűnik majd pár, repülő kocsikksal, neonfényekkel és kínai feliratokkal átalakított budapesti utca.

Gosling nem akart konkrétumokat elárulni a szerepéről, azzal a poénnal tért ki a Collider kérdése elől, hogy van benne egy chip, amely felrobbanna, ha beszélne a filmről. Annyit azért elárult, hogy a Szárnyas fejvadász 2 forgatása lesz a következő munkája.

Már az első részben is volt magyar vonatkozás, Edward James Olmos keveréknyelven, tört magyarsággal ösztökéli arra Harrison Fordot, hogy menjen vele a rendőrkapitányságra:

Itt elolvashatja, hogyan került be a magyar szöveg a filmbe.

Azt még nem tudni, ki játssza a női főszerepet - Sean Young a Szárnyas fejvadász című filmben Forrás: AFP

A Mentőexpedíció-hoz hasonlóan a Szárnyas fejvadász 2 legtöbb jelenetét a Korda stúdióban rögzítik majd, Magyarországon kívül Pekingben fognak még forgatni. A film felvételei 2016 nyarán kezdődnek el.