A Wall Street farkasa bombanője már Budapesten van

A Wall Street farkasa
Vágólapra másolva!
A hollywoodi sztárok közül nem csak Ryan Gosling és Harrison Ford tölti a nyarat a magyar fővárosban. Akár már most összefuthatunk az utcán az Öngyilkos osztag kattant Harley Quinnjével, a Star Trek-filmek Scottyjával és magával Austin Powersszel. Margot Robbie, Simon Pegg és Mike Myers június végéig forgatja nálunk a Terminal című thrillert.
Vágólapra másolva!

"Itt ülök Simon Pegg mellett a Menza étteremben. Lehet ez?" - kérdezte hétfőn dél körül az egyik haverom a cseten. Gyorsan megnéztem Pegg oldalát az IMDb-n, a Star Trek: Mindenen túl már rég leforgott, a Spielberg-féle Ready Player One még odébb van, egyetlen olyan film sem volt fent, amit Magyarországon forgathatna. "Az valaki más lehet" - írtam neki vissza, de a haverom kötötte az ebet a karóhoz. "Szerintem ez mégis ő, még kis inkognitó-körszakálla is van. Pont olyan, mint ebben a friss videóban". Ez már meggyőzőbben hangzott, ki is tweeteltem, hogy itt van Simon Pegg, sokan örültek neki.

Simon Pegg a Star Trek hollywoodi premierjén 2009. április 30-án Forrás: AFP

A The Hollywood Reporter keddi híréből kiderült, hogy nem tévedett a haverom. Azt írja a szaklap, hogy a Mission: Impossible-filmek Benjije, a Star Trek-filmek Scottyja, illetve a Haláli hullák hajnala és Vaskabátok című zseniális vígjátékok főszereplője, Simon Pegg is csatlakozott a jelenleg Magyarországon forgó Terminal című thriller szereplőgárdájához. És még csak nem is ő a legnagyobb név a produkcióban: a főszerepet az egyik legfelkapottabb hollywoodi színésznő, Margot Robbie játssza, és a produkció ügyeit ismerő forrásomtól megtudtam, hogy már ő is megérkezett Budapestre.

Margot Robbie A Wall Street farkasa című filmben Forrás: Pro Video Film

A 25 éves Robbie-ra a legtöbben az öt Oscar-díjra jelölt A Wall Street farkasá-ban figyelhettek fel, amiben Leonardo DiCaprio szexi és számító második feleségét játszotta, de azóta szélhámoskodott már Will Smithszel a Focus: A látszat csal-ban, kádban pezsgőzve magyarázta el a pénzügyi válságot A nagy dobás-ban, most nyáron pedig ő lesz Jane az új Tarzan-filmben, illetve a kattant szuperhős, Harley Quinn a Suicide Squad - Öngyilkos osztag-ban.

DiCaprio ennek a nőnek a szexrabszolgája

Aki látta A Wall Street farkasát, örökre megjegyezte Margot Robbie-t: ő Leonardo DiCaprio figurájának tökéletes testű, szőke felesége, aki hol kokainos tálcának ajánlja fel a mellét, hol a gyerekszobában villant puncit. Ausztráliában megnyert egy spagettievő-versenyt, Richard Curtis miatt beparázott, hogy nem elég szép a lába, mostanában pedig aggódik, mert már nem hiszik róla, hogy egy idióta exmodell. Mindent elárulunk róla.

A Budapesten forgó Terminal-ban játszik még Max Irons (Hölgy aranyban, A burok) és Dexter Fletcher (A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső) is, de az igazi szenzáció, hogy maga Austin Powers, azaz Mike Myers is elvállalt egy szerepet a filmben. A Wayne világá-val befutott, majd az Austin Powers-filmek címszereplőjeként és Shrek eredeti hangjaként óriási sztárrá vált Myerst a Love Guru című 2008-as vígjátéka gigantikus buktája óta csak egyszer láthattuk a mozivásznon: a Becstelen brigantyk-ban volt egy rövidke jelenete, de azóta már hét év telt el.

Mike Myers az Austin Powers - Aranyszerszám című filmben Forrás: UIP Dunafilm

Van, aki már össze is futott vele a belvárosban.

A Terminal két bérgyilkosról (Fletcher és Irons) szól, akiket egy titokzatos megbízó magas összegért felfogad egy különösen veszélyes munkára. A fickók időközben összeakadnak egy energikus nővel (Robbie), akinek lehet, hogy sokkal több köze van az ügyhöz, mint azt eleinte sejtették.

A forgatókönyvet a rendező, Vaughn Stein írta, aki korábban több tucat filmben dolgozott rendezőasszisztensként (köztük a Hófehér és a vadász-ban, A nyomorultak-ban, A dán lány-ban és a Z világháború-ban is, amit részben Magyarországon forgattak, ám azokat a jeleneteket aztán kivágták a végleges verzióból), de ezzel a filmmel debütál rendezőként. A Terminal-ban feltűnik még Thomas Turgoose (a főszereplő srác a This is England filmben és minisorozatokban) és Matthew Lewis (Neville Longbottom a Harry Potter-filmekben) is, az utóbbi fiatalember azonban már a múlt héten kitweetelte, hogy végzett a munkával, tehát őt már felesleges keresni a városban.

Matthew Lewis az utolsó Harry Potter-filmben Forrás: InterCom

Az Origo produkcióközeli forrása azt is elárulta, hogy a stáb június végéig fog Budapesten dolgozni, már csak az kéne, hogy szóljon valaki Margot Robbie-nak, hogy június 11-én pont A Wall Street farkasá-t vetíti a Budapest Rooftop Cinema, és ha épp nincs semmi dolga aznap este, akár felugorhatna a Corvintetőre.